Yksi aikakausi päättyy Perniössä, kun kehitysvammaisten Juhalan asuinyksikkö lopettaa toimintansa tänä keväänä. 

Toiminta Lemuntien varrella alkoi yli 30 vuotta sitten, vuonna 1987.  Kuntainliitto pyöritti toimintaa aluksi ja kyseessä oli pientilakoti. Nimen mukaan Juhalassa oli silloin pientä maanviljelyä ja eläimiäkin.  Arki on muuttunut: tuoreemmat uutiset puolestaan ovat kertoneet muun muassa bänditoiminnasta kellarissa ja siitä, että talo on ollut viime aikoina täynnä asukkaita. 

Aika ajoi rakennusten ohi:  nykysäädöksiin vanhat tilat eivät järkevin kustannuksin taivu, totesi kehitysvamma-alan tuki-ja osaamiskeskus.    Päätös Juhalasta luopumisesta voi tuntua kirpeältä asukkaista, heidän läheisistään ja miksei myös työntekijöistä: ympäristö on ollut kiistatta kodikas ja luonnonläheinen – ehkä kylille kaipaavien mielestä turhankin pitkällä maaseudulla.  Uudet tilat Kemiössä korjaavat osan puutteista: nykyvaatimukset täyttyvät kirkkaasti ja keskustan palvelut ovat melkeinpä kivenheiton päässä. Toivoa sopii, että asukkaat kotiutuvat uuteen taloon ja uuteen ympäristöön; onnenpotkuna voidaan pitää sitä, että mukana muuttaa tuttu porukka. 

Kto:sta on kuin varkain tullut verraten merkittävä toimija Kemiönsaarella: kehitysvammaisten asuinyksiköksi muuttui joitain vuosia sitten myös rantahotelli Dalbyssa.   Työpaikat kunnassa ovat epäilemättä tervetulleita.   Tulevaisuus näyttää, millaista toimintaa Juhalan tiloihin kehkeytyy uusien omistajien myötä.   Jonkun loppu voi olla myös uuden alku.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20