Vaalien alla ja talousarvioita tehtäessä sivutaan myös koululaisten asioita ja hyvinvointia;  jos eivät puhuta sisäilma-asiat niin tuntikehys tai oppilashuolto ehkä kuitenkin. 

Joskus puheet muuttuvat konkretiaksi kuten Turussa:  kaupunki ostaa sairaanhoitopiiriltä kaikkiaan kymmenen psykiatrisen sairaanhoitajan palvelut. Tarkoituksena on, että hoitajat tekevät työtä eri kouluissa. Psykiatrien työn alkamisesta uutisoi maanantaina Turun Sanomat, mutta taustalla on kaupungin jo alkuvuodesta hyväksymä toimenpideohjelma syrjäytymisen ja alueellisen kehityksen ehkäisemiseksi.

Asiassa voisi olla jotain opiksi otettavaa myös muualla maakunnassa. Koulujen henkilökunta näkee arjessa parhaiten sen, millä tolalla ovat oppilaiden asiat, mutta pelkkä huomiointi ei riitä mahdollisia ongelmia korjaamaan.

Psykiatristen sairaanhoitajien tarvetta perustellaan lehtiuutisessa sillä, että aina opiskelijahuollon perustason valmiudet eivät riitä ja tehtävää työtä on.  Hoitajat sijoittuvat yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.   Jo vuosia tai vuosikymmeniä sitten koulunsa käyneistä tilanne voi näyttää oudoltakin:  siitä ei ole sittenkään kauaa, kun edes koulukuraattori ei ollut kouluissa jokapäiväinen näky.  Nyt kuraattorille on tasaisesti työtä myös alakouluissa.  

Oppilasaines voi olla muuttunut vuosien saatossa, tai sitten kyse on yksinkertaisesti siitä, että nyt tunnistetaan sellaisia ongelmia,  jotka joskus kuitattiin olankohautuksella tai passittamalla oppilas käytävään lopputunniksi.  

Ongelmiin johtavaan kehitykseen olisi tietysti hyvä päästä kiinni ajoissa, mutta yritys ottaa niistä koppi edes yläkoulussa on parempi kuin ei yritystä ollenkaan.   

Ensi vuoden talousarvioraameja kaupungeissa jo laaditaan;  oppilashuollosta niistämistä ei ainakaan voi perustella juuri millään, vaikka säästäväiset ajat ovatkin edessä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20