Salossa työnantajien joukkoon liittyy näillä näkymin Valmet Automotive.
Kansainvälinen autoalan toimija tiedotti viime torstaina aikeistaan aloittaa akkujen suursarjatuotanto Salossa.  Aikataulu on rivakka: tarkoituksena on aloittaa tuotanto tänä vuonna.  Rivakkaa oli kaupunginkin toiminta: jo maanantaina valtuusto päätti lisärahoituksesta ja lainasta tehdaskiinteistöä pyörittävälle kiinteistöyhtiölle.

Kuvio ei sinänsä ole kummallinen: kaupungin tehtävä on luoda puitteita ja edellytyksiä yritystoiminnalle:  vastaantulossa olisi yhtä lailla voinut olla kyse esimerkiksi kaavoituksesta tai tieyhteyksien järjestämisestä. Kahden miljoonan euron summaa ei voi pitää isona:  samassa kokouksessa valtuusto myönsi enempiä puhumatta viisi miljoonaa lisämäärärahaa viime vuodelle pelkkiin talousarvion ylityksiin.

Tieto yrityksen kiinnostuksesta on talouden ja hyvinvoinnin vinkkelistä tervetullut: on puhuttu, että tehdas työllistäisi yli 300 henkeä.  Mitä kerrannaisvaikutuksia tällä on ja miten työntekijöiden määrä näkyy kaupungin asukasluvussa, voidaan toistaiseksi vain arvioida. Kriittisiäkin äänenpainoja varmasti kuullaan: autoilun tulevaisuus lienee jossain määrin sähköinen, mutta esimerkiksi kaivosteollisuuden ympäristövaikutuksista on kannettu perustellusti huolta. 

 Katuparlamenteissa ja keskustelupalstoilla on Nokian Salosta lähdön jälkeen ihmetelty sitä, miksei kaupunki tee mitään vaan kaikki saa näivettyä. Kärjistäen voisi sanoa, että viime vuosina kaupungissa ei arjen pyörityksen lisäksi ole juuri muuta tehtykään kuin etsitty ratkaisuja ammottavaan työpaikkapulaan ja siinä sivussa on ollut pakko kiristää vyötä.  Lienee niin, että yhdessä yössä löytyviä ratkaisuja ei ole eikä yrityksiä voi Saloon pakkosiirrättääkään.  

Valtuustossa puhuttiin maanantaina Valmetista myös kalastustermein ja pidettiin sitä jättisaaliina. Kalajutuilla on tapana paisua:  ehkä olisi turvallista ajatella, että se suuri pääsi karkuun jo sumpussa oltuaan, mutta sitkeän yrityksen jälkeen koukkuun tarttui jo kelpo päivällinen, josta riittää naapureillekin tarjottavaa. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20