Viime päivinä on saatu lunta ja pakkasia. Vanhan ajan talvea, voisi joku sanoa.
Ennusteiden mukaan luminen pakkassää jatkuu ainakin helmikuun alkuun asti, ja tätä lienee kaivattu. Hiihtoladuilla käy melkoinen suihke iltaisin, samoin luistelukentillä. Aivan kuin sateisen ja lauhan syksyn aikana olisi oikein koottu varastoon tarmoa, joka nyt purkautuu: perinteisten talvilajien pariin halutaan, kun niille olot vaan on järjestetty.  

Ja mahdollisuuksia on:  latuja löytyy eri puolilta Saloa, jääkenttiä samoin. Kaupungit eivät ole yksin kiitosta ansainneet, eri puolilla Suomea on myös esimerkiksi urheiluseurojen tai kyläyhdistysten toteuttamia hiihto- ja luistelupaikkoja.  Vain luonnonjäille ei edelleenkään joka paikassa etelässä ole asiaa.  

Joskus jää- ja hiihtokausi on jäänyt kovin lyhyeksi, tänä talvena siitä on saatu nauttia jo ennen joulua.  Jäädytysletkut ja latukoneet on syytä pitää edelleenkin asemissa ja käydä toimeen heti, kun aihetta näyttää olevan eli sääennuste lupaa kylmää. Kysyntää näkyy olevan.   Reipas ilta luistelujäällä tuo varmasti hyvää mieltä ja iloa – ja mikäpä sen tärkeämpää olisikaan. 


Tärkeä opetus

Tässä lehdessä piipahdetaan yhteiskoulun käsityötunnilla seuraamassa, miten oppilaiden käsissä syntyy milloin juhlapukuja, milloin jotain arkisempaa.Kaikista ei tule käsityöharrastajia, mutta yhtä lailla tärkeää on kertoa perusasioista; miten ommellaan nappi tai korjataan ratkennut sauma.  Pienen vian ei tarvitse olla syy heittää vaate roskiin tai kierrätykseen, vaan sille voi helposti hankkia lisää käyttöikää.   Käsityötunti on samalla harkitsevan kuluttamisen opettamista.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotieNew
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20