Nuohouksen kuviot ovat menneet tai menevät uusiksi koko maassa. Vuodenvaihteessa päättyi perinteinen piirinuohoojajärjestelmä, ja jatkossa voimassa on sopimusperusteinen malli, jossa asiakas voi tilata nuohouksen keneltä vaan haluamaltaan alan toimijalta.
Osassa alueita eletään siirtymäaikaa ja muutos astuu voimaan vasta kesällä, osassa Suomea sopimusperusteiseen järjestelmään on siirrytty jo aiemminkin.

Vielä on aikaista ennakoida, miten nuohouskenttä muuttuu; tuleeko uusia toimijoita, hintakilpailua, tuleeko joillain alueilla nuohouksesta entistä hintavampaa.
Kiistatta vanha järjestelmä oli melko pomminvarmaksi tehty: laki edellytti, että nuohoojan on määrävälein käytävä, joka alueella oli tietty tekijä ja tälle varma työsarka. Lisäksi taksat ovat olleet yhteneväiset.
Aggressiivista kilpailua tuskin hetkeen tulee jo siksi, että nuohoojia ei työn määrään nähden ole liikaa. Etenkin maalla tuttu tekijä on monesti arvossaan ja nuohous henkilöityy vahvasti: tässä lehdessä olevaa Jari Takasen haastattelua Teijon kaupassa tehtäessä miehen hihasta kävi nykäisemässä ainakin kolme kyläläistä, jotka kysyivät, koska nuohooja on kierrokselleen lähdössä.

Nuohousalan keskusliitto korostaa joulun alla tulleessa tiedotteessaan ammattitaidon merkitystä: nuohouspalveluja saa tarjota vain nuohousalan ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

Tarkkuuteen tekijän valinnassa ja siinä, että nuohousväleistä ei luisteta, onkin vankat perusteet: ammattilaisen on hyvä antaa käydä tulisijat ja piiput läpi määrävälein. Huonokuntoisten tai hoitamattomien tulisijojen ja hormien aiheuttamat riskit ovat kaikkien tiedossa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20