Nauvon vesillä sattui sunnuntaina onnettomuus, jossa saattoi olla ainekset jopa ihmishenkien menetykseen. Kahden moottoriveneen yhteentörmäyksessä loukkaantui vakavasti kolme ihmistä. Tämän hetken tietojen mukaan kyseessä on ollut inhimillinen virhe, monen sattumuksen summa eikä alkoholilla ole ollut osuutta asiaan. 

Vesillä on epäilemättä ollut heinäkuun aikana vilkasta; tyynet ja lämpimät säät ja kesälomat ovat varmasti saaneet väylille laiskimmatkin veneenomistajat. Siihen nähden onnellista on, että muuten isompia onnettomuuksia ei ole sattunut.

Toisaalta paljon pienempää rikettä vesillä kirjataan tasatahtiin. Esimerkiksi Yle Turun tiistaina julkaisemassa uutisjutussa venepoliisit toteavat, että nopeusrajoituksia jätetään usein huomiotta tai turvavarusteissa on puutteita. Kun vielä vesiliikennejuopumuksiakin kirjataan säännöllisesti, lienee kyse ennen muuta siitä, että asenteissa on korjaamisen varaa.

Hyvä kuitenkin olisi muistaa, että vesiliikenne on liikennettä siinä missä maanteilläkin tapahtuva matkaaminen. Siihen on koko joukko säädöksiä, ja ennen muuta vesillä pitäisi muistaa hyvä merimiestapa, johon merilakikin velvoittaa.

Hyviin merimiestapoihin voi kasvaa pienestä pitäen tai ne voi opetella, mutta kalliinkaan veneen kylkiäisinä venekaupasta niitä ei saa. Pohjiltaan kyse on siitä, että tiettyjen veneen kuljettamisen perusasioiden on oltava hanskassa. Lisäksi on kyse peruskohteliaisuudesta; siitä, että muut vesillä olijat huomioidaan eikä kenellekään aiheuteta vaaraa tai kiusaa. Esimerkiksi ei tehdä suotta aallokkoa pienempien veneiden riesaksi, ei metelöidä, roskata tai oteta turhia riskejä vaikeassa kelissä.

Vaikeista asioista ei ole kyse, pehmeistä arvoista kylläkin.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Mitäs mulkoilet?_1
  • Kuvaus: Oskari Itälä kuvasi komean sammakon.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20