Pitkään jatkunut hellejakso on saanut maaston rutikuivaksi. Suomen Palopäällystöliitto muistutti keskiviikkona, että metsäpalovaroituksia ei tehdä turhaan. Pitkän kuivan jakson jälkeen metsä on hyvin räjähdysherkässä tilassa. Maastopalot ovat kuluneen kesän aikana aiheuttaneet mittavia vahinkoja esimerkiksi Ruotsissa ja Kreikassa. Myös ihmishenkiä on menetetty.
Avotulen teko on metsäpalovaroituksen aikana kielletty. Tätä ei kuitenkaan valitettavasti aina noudateta. Tiistaina Tenholan Taikarannantielle hälytettiin kymmenkunta sammutusyksikköä siksi, että kaislikkoa oli poltettu rannan tuntumassa. Vaikka varsinaista maastopaloa ei ehtinytkään syttyä, tilanne oli vaarallinen. Eteläinen Salo on vielä toistaiseksi välttynyt suuremmilta maastopaloilta, mutta tilanne voi muuttua koska tahansa.
Kesällä palokunnat saavat hälytyksiä myös muusta huolimattomuudesta johtuen. Toimituksen sähköpostiin tipahtelee usein ilmoituksia, joissa kerrotaan rakennusten sisällä tapahtuneista palon aluista. Hella on unohtunut päälle, televisio on syttynyt palamaan tai muuta vastaavaa. Kesän viettäjien olisi nyt syytä muistuttaa mieliin oikeat toimintatavat palon sattuessa. Jos esimerkiksi sammutuspeitettä ei asunnosta tai mökistä löydy, sellainen kannattaisi ehdottomasti hankkia. Vielä tärkeämpää on muistaa sammutuspeitteen sijainti. Kärähtäneen television päälle ei heitetä vettä vaan sammutuspeite.
Palon sattuessa on tärkeää muistaa soittaa ajoissa yleiseen hätänumeroon 112. Hätänumeroon ei sen sijaan saa soittaa, jos mielessä on ei-kiireellisiä huolia. Turhat soitot voivat estää todellisten avun tarvitsijoiden pääsyn avun piiriin.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20