Eteläisessä Salossa kesä on melkeinpä runsaimmillaan, mitä kesätapahtumien määrään tulee.
Ovella olevan viikonlopun ja ensi viikon tapahtumalista kertoo paljon; nähtävää riittää, olipa toiveissa sitten urheilua, kulttuuria tai ihan vaan muiden ihmisten näkemistä tai vaikka viipale paikallishistoriaa. Ravit, ruukkipäivä, triathlon, kesäteatterit, puutarhapäivä, Sagalund…. lista on pitkä ja jos omaa menokarttaansa laajentaa vaikka puolen tunnin automatkan päähän Perniöstä tai Särkisalosta, mahdollisten menokohteiden lista vaan kasvaa.
Erityisen ilahduttavaa on, että monet perinteiset tapahtumat ovat vahvasti mukana ja niiden rinnalle on tullut uusiakin.
Ennen muuta pitkä kesämenojen lista on pieni näpäytys sille perinteiselle valitukselle, jonka mukaan mitään ei tapahdu. Tapahtuu, koko alueella ja laajalti. Ilmoitusten ja ennakkojuttujen määrä paikallislehdessä on kohtalaisen osuva mittari, ja tälläkin viikolla lehdessä tapahtumatietoja riittää.
Ajatella voi, että tapahtumientäyteinen kesäsesonki kertoo jotain siitä, miten alueella kaikkiaan menee; monen lajin toimeliaisuutta riittää, ja monien tapahtumien juuret ovat pitkässä ja pimeässä talvessa, jolloin jo aloitellaan esimerkiksi kesäteatterien harjoituskautta. Tapahtumat ovat järjestäjilleen satsaus, taloudellisesti ja muutenkin. Toivoa sopii, että saldo seudulle ja järjestäjille on positiivinen. Onnistuneet tapahtumat ruokkivat tulevien kesien tapahtumia. Kesäisesti voitaisiin sanoa, että seudulla pysyy hyvä pöhinä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20