Teijolla kysymys koululaisten iltapäivätoiminnasta on saamassa onnellisen lopun.
Kaupunki ei järjestä ekaluokkalaisille iltapäivätoimintaa, sillä osallistujia on Teijolla liian vähän. 

Asiasta ottaa kopin Teijon alueen kyläyhdistys, joka aikoo järjestää toiminnan itse ensi lukuvuotena. Työntekijöiden rekrytointi ja käytännön asioiden järjestely ovat parhaillaan käynnissä.

Kyseessä on kokoaan tärkeämpi asia heille, joita se koskee – nimittäin puheena olevien koululaisten vanhemmille. Vaihtoehdot olisivat olleet esimerkiksi lasten kuljetuttaminen Alhaisiin, koululaisten pitkät iltapäivät yksin tai sitten esimerkiksi naapurien tai muiden läheisten apuun turvautuminen.
Näistä vaihtoehdoista jokaisessa on sen verran valuvikaa, että ne eivät pärjää tutussa koulussa kotikylällä järjestettävälle toiminnalle.

Kaupungin perusteet olla järjestämättä kerhoa ovat omalta osaltaan selvät: alarajaksi on asetettu kahdeksan lasta. Kaupunki voisi olla palvelun ostaja, mutta Salo on valtionrahoitusta saadessaan ilmoittanut tämän alan toiminnan olevan kaupungin omaa toimintaa. Linjaus on tulkittu niin, että kyläyhdistyksen järjestämän iltapäivätoiminnan kuluihin kaupunki ei näin ota osaa. Vastaisen varalle linjausta voisi olla syytä tarkistaa.

Kyläyhdistys näyttää nyt osaltaan, miten kolmannen sektorin toimija maallakin voi olla myös palvelun järjestäjä.
Päätös kertoo myös jotain nykykoulusta: koulu ilman iltapäiväkerhoa koetaan vähän vaillinaiseksi. Kun koko paketti pysyy kylällä, on kyseessä samalla työ koulun puolesta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20