Kemiönsaarella tutkitaan kuolleena löytyneen merikotkan tapausta.  Mökkiläinen löysi ennen vappua kuolleen linnun Kemiönsaaren eteläpuolisesta saaristosta. 

Eläin toimitettiin Eviran tutkimuksiin, ja asiassa on syytä epäillä rikosta, sillä linnussa on todettu ampumajäljeksikin sopiva vamma.
Tapaus on syytä ottaa vakavasti: rauhoitetun ja edelleen verraten vähälukuisen linnun ampuminen on luonnollisesti jo lähtöjään kiellettyä ja tekona se on lähinnä käsittämätön. Jos varmistuu, että lintu on saanut surmansa aseesta, on tekijälle odotettavissa mittavat sakot. Erityisen harmillinen tilanne on, jos kyseessä on ollut tämän kevään hautova yksilö.

Merikotka on kaikesta huolimatta luonnonsuojelun menestystarina. Vuonna 1975 kuoriutui neljä poikasta, toissavuonna jo yli 450. Tähän on päästy pitkäjänteisellä työllä, esimerkiksi talviruokinnalla. Tätä työtä on tehty uutterasti myös esimerkiksi Särkisalossa.

Siinä, missä takavuosina ympäristömyrkyt aiheuttivat vakavia vaikeuksia kotkien lisääntymiselle, uhkaavat niitä edelleen ihmisen tekemiset, esimerkiksi sähkölinjat ja tuulivoimalat. Yhtään tahallista tappoa tai kevyempääkään kotkiin kohdistuvaa häirintää ei näin tarvita. On vaikea nähdä, että komeasta linnusta olisi ihmiselle haittaa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20