Perniössä Melassuon maastot tulevat viikonloppuna tutuiksi sadoille juoksijoille. Sunnuntaina käydään maastojuoksun SM-kisat ja sitä ennen lauantaina on pidetty Suomen aikuisurheiluliiton SM-maastot sekä nuorten oma Flying Finns-kilpailu.

Tätä luettaessa viimeistellään kisapaikkoja ja osallistujien nimet ovat tiedossa nekin.
Mielenkiintoista ja ilahduttavaa on, että nimekkäiden juoksijoiden lisäksi kisoissa juoksee yli 50 paikallista urheilijaa. Kotikisat kiinnostavat, ja hyvä niin.

Ihan tuosta vain tapahtuma ei synny: ensimmäiset maastotyöt alueella tehtiin jo kesällä 2016. Pysäköintisuunnitelmia on tehty läpi talven ja esimerkiksi kisasivut kilpailijainfoineen julkaistiin jo hyvissä ajoin.
Kahden seuran yhteistyössä hartiat ovat riittävät leveät ison tapahtuman läpiviemiseen. Kaiken takana on kuitenkin edelleen myös valtaisa määrä talkootyötä.

Kisojen aattona voidaan hetki miettiä käsitettä ”urheiluihminen”; sopiiko nimitystä käyttää vain itse urheilevasta tai valmentavasta ihmisestä – tai kovasta penkkiurheilijasta. Sopii, mutta varmasti myös heistä, jotka kevättihkussa tekevät talkoilla hommia vain, jotta jokin urheilutapahtuma saataisiin kunnialla maaliin.
Lienee niin, että yksi motivaattori on halu saada aikaan kisat, joista jää hyvä muisto niin kilpailijoille kuin taustajoukoillekin. Etukäteen ei ole syytä epäillä, etteikö näin myös kävisi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20