Perniössä pähkäillään jälleen sisäilmaongelmia. 

Kirkonkylän koulun osa ja terveysasema ovat jo väistötiloissa, vanhaa lukiorakennusta ei voitu käyttää enää edes koripalloturnauksen pelipaikkana. Nyt listalle lisätään vasta hiljakkoin pintaremontissa dementiayksiköksi muutettu Vuorela.

Mainituista rakennuksista kolme on viisikymmenlukulaisia, entinen lukio 1960-luvulta.

Vuorelan suhteen ajatus oli hyvä; pitää vuodeosastolta vapautuva rakennus yhä käytössä ja hoivapaikat lähellä. Nyt rakennus tyhjenee ja asukkaat siirretään toisaalle – ei toki kauemmaksi kuin Saloon.

Päätös siitä, mitä rakennuksella jatkossa tehdään, on vaikea; korjatako kalliisti jo vanhat ja vanhentuneetkin tilat vai rakentaako uutta– ja jos, niin minne. Edelleen asiaa ohjaa myös mahdollinen sote-uudistus: miten paljon kaupunki satsaa rakennukseen, jossa operoi joku muu. Uuden tilan tarve Perniössä on melkoinen, kun jo kolme yksikköä toimii väistötiloissa.

Nyt tapahtumien kulkua sopii hieman äimistellä: tutkittiinko vanhan vuodeosastorakennuksen kunto riittävän hyvin ennen kuin tehtiin päätös sen kunnostamisesta uuteen käyttöön. Tiedossa oli jo vanhastaan, että saman rakennuskokonaisuuden hammashoitolasiivessä on sisäilmaongelmia, samoin terveyskeskuksen puolella.

Inhimillisesti katsoen kyseessä on tietysti osaston asukkaiden ja heidän läheistensä asia; pikaista muuttoa paikasta toiseen tuskin kukaan toivoi. Kyseessä on myös taloudellinen asia; jos tiloja ei enää kannata korjata, paloi edelliseen remonttiin turhaa rahaa.

Väistötilojen hankinta ei toki sekään ole ilmaista – eikä vuokratiloissa toimiminen ole pysyvä ratkaisu.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20