Kevät on jo siinä vaiheessa, että jokavuotinen kasvun ihme alkaa näkyä selvästi niin kotitarveviljelijöiden taimipurkeissa kuin ammattilaisten kasvihuoneissakin. 

Sisemmällä lehdessä tavataan tällä viikolla neljä puutarhaviljelijää, joilla vuoden kiireisin aika on käsillä.
Neljän yrittäjän otos ei ole läheskään koko totuus: eteläisessä Salossa eivät kahden käden sormet riitä alan yritysten laskemiseen alkuunkaan.
Osa alueen yrityksistä tuottaa kasviksia myyntiin ympäri vuoden, eikä valikoimaa parhaimmillaan voi sanoa kapeaksi; perinteiset perunat ja mansikat ovat mukana kuvassa nekin, mutta rinnalle on tullut melkoinen kirjo erilaisia vihanneksia ja yrttejä. Tuotantoa on niin kasvihuoneissa kuin avomaillakin, ja varsin vahvaa on myös jalostustoiminta – esimerkiksi kurkkusäilykkeitä lähtee maailmalle useammaltakin tilalta.

Oikeastaan kehityksessä ei ole mitään ihmeellistä; lähellä tuotettu ruoka kiinnostaa kuluttajia ainakin juhlapuheissa – ja ilmeisesti myös tosimaailmassa. Talvella kotimainen tarjonta vähän kapenee, mutta kesällä kuluttajalle avautuvat lähituotteiden markkinat.

Aivan keskeiseksi tällöin nousee alkutuotannon lisäksi se, että tuotteilla on riittävä määrä myyntikanavia ja että tuotteet ovat hyvin saatavilla. Päivittäistavarakauppojen valikoimassa lähituotteet ovat usein arvoisellaan paikalla. Marketteja täydentävät torit, suoramyyntipisteet ja esimerkiksi erilaiset lähiruokapiirit.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20