Tästä viikosta lähtien juhlistetaan 50-vuotiasta Julkisen sanan neuvostoa. Puoli vuosisataa sitten neuvosto perustettiin tulkitsemaan hyvää journalistista tapaa sekä puolustamaan sanan ja julkaisemisen vapautta.

Juhlavuosi näkyy yleisölle Vastuullista journalismia –kampanjana. Tarkoituksena on muistuttaa, mitkä välineet kuuluvat JSN:n piiriin ja näin noudattavat hyvää journalistista tapaa ja ovat sitoutuneet journalistin ohjeisiin.

Perniönseudun Lehti on monen muun tiedotusvälineen tavoin mukana kampanjassa. Tekemisen pohja ja periaatteet ovat paikallislehdessä samat kuin valtakunnallisessakin välineessä, vaikka resurssit, aihevalinnat, näkökulmat ja aiheiden kokoluokka poikkeaisivatkin isommista.

Kampanjassa painotetaan nimestä lähtien vastuuta, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että vastuullinen media pyrkii aina tarkistamaan tietonsa mahdollisimman hyvin ja korjaamaan mahdolliset virheet asianmukaisesti, kun niistä tieto toimitukseen tulee. Siitäkin on oma ohjeistuksensa, miten virheet tänä päivänä korjataan. Tekemisen vapaudessa on omat reunaehtonsa myös näiltä osin.

Paikallisesti vastuullisuus tarkoittaa samaa kuin valtakunnallisestikin. Joskus kovan uutisen juuret voivat olla toimitukseen kantautuneessa huhussa, mutta ennen kuin aihe on päässyt lehteen asti, on sitä varmisteltu puhelukaupalla eri lähteistä. Joskus taas esimerkiksi somessa totena esitetty asia osoittautuu pengottaessa perättömäksi ja aihe kuivuu kasaan. Tiedotusväline kantaa vastuuta yleisölleen, ja tämän kääntöpuolena on se, että kaikki jutut eivät aina miellytä kaikkia.

Vastuun kanssa käsikkäin kulkee luottamus; juhlavuotena on hyvä muistuttaa myös lähdesuojasta. Juttuvihjeensä voi kertoa täydellä luottamuksella.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Kauriit kylillä
  • Kuvaus: Terttu Rantanen kuvasi lauman metsäkauriita Perniön Lupajalla, aivan kirkonkylän kupeella.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20