Presidentinvaalit on käyty ja lopputulos on ennakkoarvailujen mukainen; Sauli Niinistö jatkaa tehtävässä vielä toisenkin kuusivuotiskauden.

Luvut olivat selvät: valitsijayhdistyksen ehdokkaana ollut Niinistö kahmaisi koko maan äänistä yli 60 prosenttia.

Salossa mielletään mieluusti Niinistö kaupungin omaksi pojaksi. Totta onkin, että ura yhteisten asioiden parissa alkoi synnyinkaupunki Salossa, vaikka valtakunnanpolitiikka miehen veikin jo yli 30 vuotta sitten. Kaupunkilaisista lähes kolme neljästä antoikin äänensä Niinistölle.

Vaalivalvojaisista puuttui suurin jännitys heti sen jälkeen, kun ensimmäisiä tuloksia ja ennusteita alkoi tulla; Niinistön voitto vaikutti selvältä jo alkuillasta.

Selvää on, että vaalien arvoa tämä ei vähennä – välivaaleja ei ole, ja vaalityön aikana ehdokkaat tekivät hyviä avauksia ja huomioita esimerkiksi turvallisuus- ja ympäristöpolitiikasta.

Jonkinmoisella mielenkiinnolla voi katseita luoda jo kuuden vuoden päähän; ketkä nyt mukana olleista yrittävät uudestaan silloin.
Tätä tuskin tietävät vielä tällä kierroksella rannalle jääneetkään.

Vaalien hengessä oli pitkälti kyse siitä, että ei käyty äänestystä jotain vastaan vaan jonkin puolesta. Yhtenäiskulttuurin pirstoutumisesta on voitu kantaa huolta, mutta vaaleissa kansalaisten mietteet olivat yllättävänkin yhteneväiset.

–Presidentin työn hoitelen niin kuin ennenkin, tuumi puolestaan itse Niiinistö Lännen Median mukaan.
Se lienee juuri sitä, mitä suomalaisten selkeä enemmistö tällä kerralla toivoi.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20