Järki päässä juhannuksena
Juhannusviikonlopun saapuminen tietää väistämättä piikkiä onnettomuustilastoissa. Väkeä on liikkeellä tavallista enemmän niin maanteillä kuin vesilläkin ja mökeillä eletään poikkeusoloissa tavalliseen arkeen verrattuna..
Kaiken juhlan keskellä on syytä pitää kuitenkin järki päässä.
Hetken mielijohteesta ja useamman kaljan nauttineena  syntyneet  ideat on syytä unohtaa saman tien.
Vaarallisinta on vesillä.  Viimeisen viikon ajaltakin vesiltä on monta varoittavaa esimerkkiä onnettomuuksista. Syyt vaihtelevat puutteellisista tiedoista ja taidoista täydelliseen hölmöyteen.
Unohdetaan pelastusliivit ja lähdetään liikkeelle jo valmiiksi rikkinäisellä kalustolla ja alkoholia nauttineena.
Maissa ja vesillä ryyppäämisessä on semmoinen ero, että kanervikkoon sammunut näkee kuitenkin juhannuspäivän, veneestä pudonnut ehkä ei.
Niin hurjalta kuin tuntuukin, uusavuttomuus on täyttä totta. Vaikka kesämökkien varustetaso lähentelee usein vakituisen asunnon tasoa, tiettyjä taitoja tarvitaan. Niitä kun ei ole, vahinkoja sattuu.
Järkevää on hakea kesämökin tarkka sijainti pelastuslaitoksen nettisivuilta,  koordinaateilla hätäkeskukseen annettu sijainti on yksiselitteinen.
Maanteillä kärsivällisyys on kaiken perusta. Liikenneturvallisuus pienenee sitä mukaa kun kuljettajan verenpaine ruuhkassa nousee.
Turvallista juhannusta!
K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20