Pääkirjoituksia

Perniössä iso joukko maanviljelijöitä aloitti pääsiäisen kuten työhön kuuluu: pellonpientareella.
Kevättyöt ovat aluillaan ja samaan syssyyn jaetaan vielä uutta tietoa:  Järki Pelto-hanke on saanut  järjestämissään tapahtumissa hyvän osanoton.

Hankkeella on tavoitteidensa listalla se, että voittajia olisi parikin: tarkoituksena on edistää vesiensuojelua maa- ja metsätalousympäristössä ja olla luonnon monimuotoisuuden asialla.  Samalla ollaan myös viljelijöiden asialla: yhtäältä esitetyt toimenpiteet edistävät suojelua ja virkistyskäyttöä, toisaalta ne voivat kohentaa maatalouden harjoittamisen edellytyksiä ja tämän tien päässä ovat toki myös kasvavat tuotto-odotukset.   

Vesiensuojelun näkökulmasta luontevaa on, että hanke keskittyy Saaristomeren ja Suomenlahden rannikolle.

Hankkeessa puhutaan toisaalta hallinnollisista asioista kuten esimerkksi ympäristötukien muutosehdotuksista, toisaalta tapahtumissa on tähän asti tullut esiin paljon kouriintuntuvaa asiaa ja käytännön vinkkejä, joiden toteuttaminen ei juuri maksa kuin vaivan.  

Perinteisesti niksit ovat kulkeneet isältä pojalle ja ehkä talosta taloon, nyt ajatukset kulkevat myös hankkeen välittämänä.   Se, että tilaisuudet vetävät yleisöä sankoin joukoin, kertoo siitä, että maatiloilla elää hyvä halu edelleen kehittää toimintaansa ja saada arki entistä mutkattomammaksi.  
Ikiaikainen elinkeino ei ole lainkaan loppuunkaluttu aihe vaan hyvinkin tutkittu aihepiiri, josta riittää uutta tietoa ja tuoreita ajatuksia jaettavaksi edelleen.

Varsinaisilla kunnostushankkeilla on monesti se ongelma, että toimenpiteet on saatava valmiiksi hankekauden päättymiseen mennessä.  Meneillään olevan peltohankkeen kaltaisessa tiedottamishankkeessa ei ole tätä pulmaa; hyvät käytännöt voivat jäädä elämään, vaikka hanke aikanaan pistetäänkin pakettiin.

Alakategoriat

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

salo 300x125

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Uusin lukijan kuva

  • Sinivuokko
  • Kuvaus: Kevään ensi kukkanen, ainakin ensimmäisiä. Markku Tuhkanen kuvasi jo sinivuokon Mussaaren koulun pihassa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20