Pääkirjoituksia

Salossa aiotaan räväyttää Suomen juhlavuoden kunniaksi ja myydä sadan päivän ajan tontteja satasella alkaen itsenäisyyspäivästä. 

Kiveen hakattu asia ei vielä ole, lopullisesti siitä päättää valtuusto ensi maanantaina.

Sinänsä asiassa ei ole mitään uutta: tarjouskampanjoilla ja alennuksilla myydään monenlaista – miksei siis tonttejakin. Alennustontteja on nähty muuallakin Suomessa.
Selvää on, että ajatus herättää myös närää – ainakin niissä asukkaissa, jotka ovat maksaneet jopa viisinumeroisen summan näennäisen samankaltaisesta tontista, jonka joku voi kohta ostaa satasella. Olettaa voi, että valtuustossakin aihe puhuttaa.

Kun kaupungin asukasluvun pieneneminen on huolenaihe, on selvää, että konstit on käytettävä.
Perinteisesti Salon yhtenä valttina kisassa asukkaista on pidetty sijaintia Turun ja Helsingin puolivälissä.
Näin onkin, ainakin jos puhutaan kaupungin niistä osista, jotka ovat vanhan tai uuden ykköstien tuntumassa. Juna- ja linjurivuorojakin riittää. Halikosta ajaa Turun keskustaan alle tunnissa ja Suomusjärveltä Helsinkiin selviää runsaassa tunnissa. Moni pääkaupunkiseudulla asuva saa varata työmatkoihinsa junineen ja busseineen saman ajan paljon lyhyemmällä matkalla.

Salon keskustassa on tarjolla pieneen kaupunkiin hyvät palvelut. Epäilemättä pikkukaupunki-idylli houkuttaa osaa ihmisistä.
Reuna-alueiden markkinoinnissa ytimen on oltava reilusti se, että tarjolla on mahdollisuus asua maalla, joskaan ei tiettömien taipaleiden päässä vaan kauimmillaankin selvästi alle tunnin matkan päässä lähimmältä rautatieasemalta. Valtti on siinä, että myös maaseudulla Salossa on edelleen tarjolla hyvät peruspalvelut ja virkeät kylät. Näin on oltava edelleen, jos halutaan että tonttikauppa käy edes alehinnalla.

Alakategoriat

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

salo 300x125

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Uusin lukijan kuva

  • Sateenkaari StrömmassaNew
  • Kuvaus: Esa-Matti Ristola ikuisti sateenkaaren Strömmassa.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20