Eläkeliitto toivoo, että vanhuspalvelujen tilanne on selvitettävä kunnissa yhteistyössä vanhusneuvostojen kanssa. Järjestö toteaa julkilausumassaan, että julkisessa keskustelussa on keskitytty ympärivuorokautisen laitoshoidon epäkohtiin. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet perus- ja avopalvelut, jotka koskevat pääosaa eläkeläisistä. Palvelurakennemuutoksessa palvelut ovat monin paikoin heikentyneet ja palvelumaksut nousseet.
Eläkeliiton mukaan erityisesti avopalvelujen tilanne huolestuttaa ikäihmisiä. Avopalvelujen laatu, riittävyys ja hinnoittelu herättävät keskustelua.
Eläkeliitto haluaa kunnilta nyt vastauksen siihen, miten ne ovat valmistautuneet palvelujen turvaamiseen yli 166.000 kuntatyöntekijän siirtyessä eläkkeelle vuosina 2010–2019. Kodinhoitajista, kotiavustajista sekä sairaala- ja hoitoapulaisista jää eläkkeelle lähes puolet seuraavan kymmenen vuoden aikana. He ovat useimmille ikäihmisille kaikkein tärkeimpiä työntekijöitä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20