Luin mielenkiinnolla Pajenin kolumnin 18.8 lehdessä ja olen kyseisestä asiakaspalvelutapahtumasta enemmän kuin samaa mieltä Pajenin kanssa.
Haluaisin kuitenkin tuoda toisenkin näkökulman keskusteluun sekä Alkon asiakaspalvelun että monopolin suhteen. Meillä Perniön Alkossa saa poikkeuksetta erinomaista palvelua, joka on erittäin asiantuntevaa ja huomaavaista. Erityisesti viinitietous on korkealuokkaista ja osaavaa myös viinien ja ruokalajien yhteensovittamisessa.

Omakohtaisesti olen kokenut myös miten löytyy tietoa silloinkin kun asiakas muistaa hämärästi lukeneensa Hesarin viiniarvostelun parisen viikkoa sitten ja kysyy, että mikähän se viini olikaan kyseessä ja onko sitä ? Viiniarvostelu löytyy hetkessä, jos juuri sitä merkkiä ei ole varastossa saa tiedon mistä lähellä sijaitsevasta Alkosta sitä löytyy tai voidaan tilata ja parissa päivässä tilaus on täällä.

Alkon tietysti tulisi pitää hyvä huoli asiakaspalvelun tasosta kaikissa myymälöissä erityisesti jos se haluaa puolustaa monopoliasemaansa.
Monopolin kannattaja en ole mutta parisenkymmentä vuotta viinimaassa asuneena olen nähnyt myös kolikon toisen puolen. On helppoa ostaa viininsä mukaan marketista muiden ostosten yhteydessä jos tyytyy sekalaiseen perusvalikoimaan, joka on useinkin valittu hintakärki edellä ja perustuu erilaisiin tarjouskampanjoihin – laadusta ja valikoimasta tinkimällä hintoja halpuuttamalla.

No tämä toimii suurissa kaupungeissa, joissa viinien erikoismyymälät täydentävät laadun ja osaamisen osalta.
Näin perniöläisittäin luulen, että viinien mahdollinen tulo maitokauppaan sulkee muutamankin Alkon ja lähin erikoismyymälä siirtynee Turkuun ja Helsinkiin ja me hiekkateiden varsien asukkaat olemme taas yhtä palvelua vailla.

Mertsi Lindfors
matkailuasiantuntija

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20