Mustikkasato, joka tänä vuonna on poikkeuksellisen runsas, odottaa poimijoita.

Marjastajia en ole metsässä nähnyt, mutta ruikutus mustikoiden kalliista torihinnoista on lehtien mielipidesivuilla täydessä vauhdissa. Kauhistellaan sitä, että mustikkalitrasta pyydetään jopa viisi euroa.

 

Samaan aikaan markettien hyllyltä löytyvät tehdasvalmisteiset mustikkakeitot näyttävät kansalaisille maistuvan. Tällaisessa sopassa mustikkalitran maksaa 12,50 euroa. Tosin tähän hintaan saa lisäksi myös stabilointiaineet E1442, E442, väriaineen E 163, happamuudensäätöaineen E330, säilöntäaineen E220 ja tietenkin makua antavan aromiaineen.

Tutkimani keiton marjat on tuotu Chilestä ja Kanadasta. Kun vielä huomioidaan se, että maassamme kauppaan tulevista metsämarjoista thaimaalaiset keräävät yli 85 prosenttia, niin tällaisen marjanpoimijankin näkövinkkelistä ymmärtää sen, miksi me kansakuntana elämme velaksi.

Tarvitaan huomattava asennemuutos.

Ei nukkuvan kissan suuhun hiiri juokse.

Lauri Helle
SHMT

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20