Viime aikoina on korkeammallakin tasolla pohdittu miksi Suomi usein häviää Ruotsille – olipa sitten kyse urheilusta tai taloudesta tai jostain muusta alasta. Itsekin olen alkanut pohtia tätä ”pikkuvelikompleksia”. Olen alkanut epäillä että on joku perustavaa laatua oleva asia meissä suomalaisissa joka tekee sen että jäämme toiseksi.
Asiantuntijoiden mukaan yksi syy voisi olla meidän suomalaisten perusasenteessamme, joka useimmiten on negatiivinen ja todennäköisesti juurtaa koulujärjestelmäämme joka ei kannusta positiiviseen ajatteluun.
Charlie Scudamore, vararehtori Geelong Grammar School:sta, on todennut että positiivinen pedagogiikka on huomattavasti parantanut ei vain oppilaiden vaan koko koulun suoritusta ja hyvinvointia.
Monesti saa kokea tätä negatiivista kulttuuriamme Suomessa. Pienviljelijäyrittäjänä, kokeillessaan uutta, saa usein taistella negatiivista asennetta vastaan. Vastustus voi olla vankkumaton.
Positiivista ajattelua ja yrittämistä voi olla vaikeata ylläpitää kun uusille hankkeille ei löydy edes lähiympäristön tukea.

Positiivista yrittämistä kannattaen
Fredrik Koivusalo

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20