Uutiset 

Rauno Huikarin asu ja varusteet keräsivät katseita lauantaina.
Lue lisää...

Aamuvarhain lauantaina Saurun metsässä alkanut jousiammunnan maasto-SM jatkuu pitkälle sunnuntai-iltaan saakka. Lauantaina lähdettiin Field-kierrokselle aamukymmeneltä ja kilpailun arveltiin kestävän noin iltaseitsemään. Huomenna on vuorossa samanmittainen urakka Hunter-kierroksen merkeissä. Huominen eroaa tämänpäiväisestä kisasta siinä, että ampumamatkat pitää arvioida itse. Se vastaa ikään kuin riistan metsästystä luonnossa. 
Jos kisoissa olisi palkittu erikoisimmassa asussa kisaava, palkinto olisi mennyt varmuudella kouvolalaiselle Rauno Huikarille. Hän nimittäin tuli paikalle punaisessa keskiaikaisessa asussa ja karvalakki päässä. 
– Inkoossa on keskiaikaleiri ja tulin suoraan sieltä. Aloitin jousiammunnan samoihin aikoihin kuin keskiaikaharrastuksen. Keskiaikapersoonani on unkarilainen, ja olen ostanut välineistöä Unkarista, kertoi Huikari. 

Vaikka kiirettä pitää, Thomas Blomqvist ehti maanantaina kotiterassilleen.
Lue lisää...

Tenholalaisella maanviljelijällä, Thomas Blomqvistilla, on takana neljä viikkoa ministerinä. Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajalle lankesi Rinteen hallituksen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin pesti.
Maanantaina Blomqvist ehti tunniksi kotiin, tulossa Karjaalta, menossa Paraisille kirjastotapaamiseen.
–Olen ollut kaksitoista vuotta kansanedustajana ja tiesin aika paljon ministereistä, mutta en siitä, kuinka ministerin työt tehdään, myöntää ministeri.
Blomqvist haluaa ministerinä tavata mahdollisimman paljon järjestöjä ja ihmisiä. 
–Täytyy taas matkalla lukea hallitusohjelmaa, kun ei yhtään tiedä, mitä kysymyksiä tulee.

Juhani Kustfält palasi lapsuuden asuntonsa ikkunan alle Anttipoffissa.
Lue lisää...

– Kyllä Mathildedal on sitten muuttunut! Käytiin äsken katsomassa myös vanhaa valimoa. Siellä on hieno museokin, kehui Juhani Kustfält perjantaina.
Juhani Kustfältin monet vanhat Mathildedalin asukkaat saattavat tuntea nimellä Korkka. Juhani oli vielä lapsi, kun hänen perheensä asui Mathildedalissa 1940-luvulla. Hänen isänsä oli töissä valimossa ja perhe asui Anttipoffissa. 
Viime viikolla jo vuonna 1950 Ruotsiin muuttanut Juhani Kustfält kävi vierailulla lapsuutensa maisemissa yhdessä tyttärensä perheen kanssa. Vanhoja koulukuvia katseltiin mm. pari vuotta nuoremman Esko Alven kanssa. 
– Hyvässä kunnossa näytät olevan, kehui Alve vanhaa tuttuaan. 
Tarkasteltavina olivat mm. vuosien 1947 ja 1948 vanhat koulukuvat. Niistä pystyi nimeämään paljonkin vanhoja tuttuja. 

S-Marketin varastotiloissa tuotteet odottavat vielä hyllyihin pääsyä, näyttää Anssi Lahti.
Lue lisää...

Ruokakaupassa käynti on arkisista arkisin juttu. Auto parkkiin, ostoskärry tai kori käteen ja vaeltelemaan läpi tuotteiden valtavaa valikoimaa. Tutusta kaupasta asiakas osaa hakea kaipaamansa tavarat kuin automaattiohjauksella. Tuossa ovat kasvikset, vähän kauempana leivät ja kulman takana maitotuotteet.
Harva kuitenkaan uhraa ajatuksia sille, miten kaikki ruokatavarat ovat hyllyihinsä päätyneet. Jos on asiakkaan reitti ruokakaupassa automatisoitu, sitä on suureksi osaksi myös ruoan hankkiminen elintarvikeliikkeeseen.
 – Kassoilta välittyy automaattijärjestelmään tieto ostetuista tavaroista. Se on hankintojen pohjana, selvittää S-Market Perniön marketpäällikkö Anssi Lahti.
Järjestelmä yrittää arvioida mahdollisimman hyvin sen, että tuote ei pääse loppumaan kesken, mutta ei jää myöskään hyllyihin vanhenemaan päätyen lopulta hävikkiin. Aina ei järjestelmään voi kuitenkaan täysin luottaa. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20