Uutiset 

Lue lisää...
Pari tuntia palon syttymisestä pelastuslaitos avasi hallin korkean osan kattoa.

Kantatie 52:n varressa Perniössä toimivassa, raskaan kaluston perävaunuja ja päällirakenteita valmistavassa Automäkinen Oy:ssa syttyi maanantaina alkuillasta tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen tehdaskiinteistöön noin klo 17. 

Paikalla oli hälytetty 25 pelastuslaitoksen yksikköä kaikista lähipalokunnista. Lisäksi paikalla oli yksiköitä Turusta ja Kaarinasta. Palokunnat saivat rajattua palon niin, että suurin osa noin 5000 neliön hallista säästyi. 

Liikenne kantatiellä oli pari tuntia poikki ja osa Förbyn ja Hangon rahtiliikenteestä kiersi Teijon kautta.

Pari tuntia palon syttymisen jälkeen tilanne näytti rauhoittuvan ja savunmuodostus laantui. Pelastuslaitos avasi hallin korkean osan kattoa jälkisammutusta varten.

Luodetuuli puhalsi kitkerän hajuista savua Korjärven suuntaan, missä asutusta on harvakseen.


Muokattu klo 22.24. Lisätty tieto palon rajaamisesta. 

Ida Herranen oli keräysvuorossa perjantaina alkuiltapäivästä. Leila Tiilikka oli yksi keräykseen lahjoituksen antaneista.
Lue lisää...
Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys on jälleen rantautunut myös Perniöön. Perniössä rahaa kerätään SPR:n katastrofirahastoon tänään perjantaina ja huomenna lauantaina. 

S-marketin aulassa keräystonkan luona kävi perjantaina kuhina, kun moni pysähtyi auttamaan hätää kohdanneita. Puheensorina täytti aulan, kun ihmiset halusivat tietää mihin rahat tänä vuonna käytetään ja kuinka ei vieläkään voi lahjoittaa maksukortilla keräykseen. Yhdessä tuumin pohdittiin myös, miten lipaskeräys pitää pintansa vuodesta toiseen, vaikka rinnalle on tullut myös keräystapahtumia ja lahjoitusnumeroita, joihin voi soittaa tai laittaa tekstiviestin.

Monelle tuntui kuitenkin tulevan hyvä mieli siitä, että saa konkreettisesti laittaa käteistä keräykseen ja näin auttaa myös muita. Moni kysyi myös, saisiko keräykseen antaa panttikuitin ja hieman huumorimielellä yritettiin keräystonkkaan tarjota muun muassa kahvipakettiakin. Nälkäpäivän koittaminen merkitsi monille myös syksyn saapumista.

 

Kirjoittaja Ida Herranen on perniöläinen freelance-toimittaja, joka oli tunnin keräysvuorossa perjantaina.

Reilusta puolesta kilosta kiloon, arvioi Taamarlan tilan Juha Wikström juuren painoksi.
Lue lisää...
Sokerijuurikkaasta odotetaan tänä vuonna hyvin vaihtelevaa satoa.
–Alueelliset erot ovat isot ja tilojen ja jopa peltolohkojen välillä voi olla tänä vuonna iso heitto, sanoo särkisalolainen Juha Wikström.
–Juurikas aloitti hitaasti ja juhannukseen asti kasvu oli ihan seis. Sitten se otti vauhtia. Juurikas on tämän kesän pitkänmatkanjuoksija, hän muotoilee.

Juurikkaat Taamarlan tilalla saavat kasvaa vielä pyöreästi puolentoista viikon päivät. Sokeritehdas aloittaa käyntikautensa lokakuun 9. päivänä. 

Wikström arvioi, että niillä aloilla, joilla taimetus onnistui, kerätään tonneissa mitattuna jopa hyvä juurikassato.
–Juuren paino on hyvä mutta taimiluku pieni. Tässäkin näkee, että rivit ovat vähän harvat, näyttää Wikström.

Verkkoyhtiö Caruna jatkaa mittavia maakaapelihankkeitaan. Tammisaaren pohjoispuolella eli Tenholassa, Bromarvissa ja pohjassa on rakenteilla maakaapelia noin 12 miljoonan euron arvosta. 

–Projekteissa rakennetaan noin 210 kilometriä keskijännitemaakaapelia, kertoo hankepäällikkö Joonas Hämäläinen.

Vanhoja muuntamoja poistuu käytöstä ja tilalle tulee noin 170 puistomuuntamoa.
Lisäksi sähköverkkoon lisätään automaatiota, jotta vianpaikannus nopeutuu ja sähköt saadaan palautettua nopeammin vikatilanteissa.  Tarkoituksena on saattaa työt päätökseen ensi vuoden aikana.

Koko Länsi-Uudellamaalla investoidaan tämän ja kolmen tulevan vuoden jakeluverkon toimitusvarmuuteen n. 110 miljoonaa euroa. Maakaapelia vedetään noin 1800 km ja puistomuuntamoja tulee noin 1600.
Alueina ovat Raaseporin lisäksi Hanko, Siuntio, Vihti, Lohja ja Inkoo. Näiden projektien valmistumisen jälkeen alueen asiakkaista yli 85 prosenttia on säävarman verkon piirissä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Sienet kiipesivätNew
  • Kuvaus: Näiltä sieniltä eivät varpaat kastu, tuumii kuvan lähettänyt Keijo Hillgen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20