Winha -moottorikelkkojen valmistuksen aloittamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Yksi mallikappale on tallessa Mathildedalissa. Eveliina Pasanen puolestaan kokoaa kelkkatehtaan tarinaa dokumentiksi.
Winha -moottorikelkkojen valmistuksen aloittamisesta tulee kuluneeksi 50 vuotta. Yksi mallikappale on tallessa Mathildedalissa.  Eveliina Pasanen puolestaan kokoaa kelkkatehtaan tarinaa dokumentiksi.
–Nämä ovat niin sympaattisia, hihkaisee Eveliina Pasanen Mathildedalin valimossa nähtyään Winha -moottorikelkan seinustalla. 

Niinpä: valimoon museoitu vihreä Winha 52 voisi jonkun silmään näyttää vaikka jättimäiseltä sammakolta.  Kaukana ovat nykykelkkojen ärjyt värit ja aggressiiviset muodot. 

Turussa asuva Pasanen on elokuva-alan ammattilainen ja työskennellyt muun muassa tuotanto- ja leikkaustehtävissä. Parhaillaan häntä työllistävät dokumenttielokuvan leikkaukset, mutta samaan aikaan toisaalla Pasanen uppoutuu jo Winhojen maailmaan.

Winha-moottorikelkkoja valmistettiin Teijon tehtailla 1960- ja 70-lukujen taitteessa.  Tammikuussa Teijolla järjestetään Winhojen 50-vuotistapahtuma, jonka järjestää Veteraanikelkkakerho.  Pasasen appi Jari Lehtovaara asuu puolestaan Kirjakkalassa ja pyysi Pasasta tallentamaan juhlatapahtumaa, johon on tulossa paitsi vanhoja kelkkoja, myös mahdollisesti vanhoja tehtaan työntekijöitä. 

Pyyntö kehittyi ajatukseksi Winhoja käsittelevästä dokumenttielokuvasta, ja hanke on nyt vireillä. 
–Elokuva on esituotanto- ja käsikirjoitusvaiheessa ja samalla selvitetään rahoitusta, Pasanen sanoo. 


Hän vie hanketta eteenpäin yhteistyössä tuotantoyhtiö New Dawn Oy:n kanssa. Samaan aikaan on käynnissä materiaalin keräys.  Pasanen on kiinnostunut kaikesta Winhoihin liittyvästä; kuvista, kotifilmeistä, lehtijutuista, mainosmateriaalista ja ennen muuta tekijöiden tarinoista. Tarkoituksena on myös tehdä haastatteluja elokuvaa varten ja saada näin talteen ajankuvaa ja sitä, mikä tehtaan väelle itselleen oli merkityksellistä. 

Eveliina Pasasen tavoittaa sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja puhelimesta 0443382653.

Koko juttu painetusta lehdestä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20