Sisustus- ja lahjatavaraa ja leluja myyvän Mintun ja Villen yrittäjä Pia Vahtermaa kärsii taloudellisesti Postin lakosta. Normaalisti joulun alla syntyisi iso osa vuoden liikevaihdosta, mutta nyt ihmiset ovat varovaisia tilaamaan.
Sisustus- ja lahjatavaraa ja leluja myyvän Mintun ja Villen yrittäjä Pia Vahtermaa kärsii taloudellisesti Postin lakosta.  Normaalisti joulun alla syntyisi iso osa vuoden liikevaihdosta, mutta nyt ihmiset ovat varovaisia tilaamaan.
Postin lakon vaikutukset tuntuvat Perniössä monella tavalla.  Asiamiespostissa ABC:lla arki on aiempaa hiljaisempaa. Vaikka paketit toistaiseksi liikkuvat muutaman päivän viiveellä, eivät ihmiset uskalla tuoda niitä Postin kuljetettavaksi. 
– Sellaisia pieniä paketteja, jotka olisivat ennen matkanneet Postin kautta, on selvästi siirtynyt Matkahuollon puolelle. Kollega Turun Matkahuollosta kertoi, että adresseja on lähetetty pakettina, jotta ne pääsisivät ajoissa perille, kertoo liikennemyymäläpäälikkö Joonas Rinne.

Perniön keskustassa sijaitseva Sähkö-Lindroos arveli lakon vaikuttavan isommin. 
– Pieniä viiveitä on Postin paketeissa ollut, mutta meillä se ei vaikuta niin paljon mitä ensin kuviteltiin. Esimerkiksi isot kodinkoneet ovat aina tulleet Kiitolinjan kautta, kertoo Mikko Hailio.

Sisustus- ja lahjatavaraa sekä leluja myyvän verkkokaupan Mintun ja Villen yrittäjälle Pia Vahtermaalle lakosta on koitunut ongelmia. 
– Paketit ovat eksyneet ja tavarantoimittajien toimitukset viivästyneet. Lakon alkaessa siirsin toimitukset Matkahuoltoon ja se on toiminut hyvin. Asiakas saa silti valita verkkokaupasta Matkahuollon tai Postin ja vain muutama paketti on tällä viikolla lähtenyt Postin kautta.


Yrittäjän mukaan asiakkaat ovat tulleet lakon aikana varovaiseksi ja tilauksia onkin tullut selvästi vähemmän kuin normaalisti tähän aikaan vuodesta.
 – Lakon vuoksi myynti on pudonnut 10-20 prosenttia.

Perniön kirjastossa lakko näkyy lehtihyllyssä. 
– Uusia aikakauslehtiä ei tule ollenkaan, mutta sanomalehdet tulevat normaalisti, kertoo kirjastonhoitaja Leena Plosila.

Kärkeviä kommentteja ei kuitenkaan ole kuultu.
– Asiakkaat kyllä ymmärtävät ja kaikki ovat tietoisia asiasta, sanoo Plosila.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20