Härkäpapua jalostava yritys tähyilee tiloja kuvassa oikealla näkyvästä rakennuksesta.
Härkäpapua jalostava yritys tähyilee tiloja kuvassa oikealla näkyvästä rakennuksesta.
Vanhassa makkaratehtaassa keskellä Perniötä saattavat syttyä valot vuodenvaihteen tietämillä.
Oitissa parhaillaan toimiva Gary Renegade Oy tähyilee uusia toimitiloja Perniöstä.
 
Yritys jalostaa härkäpapua fermentoimalla ja valmista tuotetta käytetään jauhelihan lailla. Yrityksen asiakkaita ovat parhaillaan muun muassa ravintolat ja valmisruokateollisuus.
–Perniöön olemme vakavasti tulossa, nyt on kyse enää siitä mikä tila kyseessä on, toteaa yrittäjä Jarmo Lipasti.
 
Kiikarissa ovat olleet M-marketin entiset tilat, mutta myymälän muuttaminen tuotantotilaksi vaatisi rakennuslupapäätöksen, jota Lipasti pitää raskaana ja hitaana prosessina.  Samaan Lasse Ojasen omistamaan kiinteistökokonaisuuteen kuuluu vanha makkaratehdas, joka nyt on ykkösvaihtoehto.
–Puuttuu vain, että lyömme kättä päälle ja sitten alkaa ensimmäiseksi ilmastoinnin teko. 
 
Parhaillaan yritys työllistää Oitissa kolme henkeä, mutta tilat toiminnalle loppuvat kesken.  
 
Perniötä puoltaa Lipastin mukaan useampi seikka:  välimatka Turkuun ja Helsinkiin on kohtuullinen ja alueella on paljon yhteistyön mahdollisuuksia.  
Yksi yhteistyön mahdollisuus liittyy paikallisiin viljelijöihin ja tätä kautta raaka-aineen saamiseen.  Toinen mahdollisuus liittyy siihen, mihin jalostettu härkäpapu käytetään:  Lipasti kertoo tarkastelleensa esimerkiksi leipomoalan yrittäjiä sillä silmällä.
–Olisi esimerkiksi pasteija tai piirakka. Me toimittaisimme täytteen ja leipomo tekisi siihen oikein hyvän taikinan.
 
Lipasti näkee Perniön alueessa mahdollisuuksia vielä nykyistäkin voimakkaampaan elintarvikealan keskittymään.