Salon lähivuosien investoinneista osa näkyy rakennuksina, osa jää maan alle tai näkyy niin, että hanasta tulee aina varmasti vettä.   Investointien listalla eteläistä Saloa ensi vuonna koskettavat Perniön Kirkonkylän koulu ja vesihuoltohanke, jonka myötä Perniön Kylmässuon vedenottamolta rakennetaan yhdysputki Saloon.
–Perniössä on luvat 1800 kuutiolle ja kulutusta siellä on 800 kuutiota.  Saisimme näin tuhat kuutiota pumpattua Salon ja Halikon tilannetta helpottamaan, sanoo Salon Veden toimitusjohtaja Kalle Virtanen.

Tarkoituksena on ensi vuonna suunnitella ja ehkä aloittaa toteutuskin.  Uusi linja kulkisi Kylmässuon vedenottamolta Teijolle ja yhtyisi siellä Vuohensaareen kulkevaan merijohtoon.  Samalla uusi linja turvaisi myös Teijon ja Mathildedalin vedensaantia.
–Kiikalasta kulki vettä Halikkoon, mutta kun sitä vaihtoehtoa ei nyt ole, meillä on keskustan alueella noin tuhannen  kuution vajaus, Virtanen toteaa.

Perniön ja Salon välillä kulkee jo nyt pieni vesijohtoyhteys Lehmirannan ja Sirkkulan kautta. Jätevesilinjan toteuttamista samaan kauppaan Virtanen ei vielä tohdi varmistaa.

Salo investoi ensi vuonna 33 miljoonalla eurolla ja yksi neljä miljoonaa merkitään Perniön Kirkonkylän kouluun.   Kaupunginjohtaja Lauri Inna julkisti talousarvioesityksensä perjantaiaamuna.

Vesiyhtiö nielee investointivaroja muutenkin kuin rakentamisen kautta:  Salo aikoo yhtiöittää vesihuoltonsa ja uuden yhtiön pääomittamiseen sekä Tunnin junan hankeyhtiöön on merkitty 15 miljoonaa.

–Investointien määrä on ollut pitkään hyvin alhainen. Esimerkiksi vuoden 2015 kolme miljoonaa oli isolle kaupungille todella pieni.  Niin ei voi jatkua, kun korjausvelkaa kertyy, toteaa talousjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.
Hän toteaa, että investointien kasvattama lainakuorma ei ole haaste:  Salon velkamäärä asukasta kohti on vielä maan keskiarvoa alhaisempi. 

Vesilaitoksen yhtiöittämisellä saadaan aikaan kirjanpidollista liikevoittoa, joka nostaa tilikauden noin 20 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi.

Rakenteellisia uudistuksia ei Innan esitys pidä sisällään;  oppimisympäristötyöryhmä julkistaa raporttinsa joulukuun alussa ja päätöksentekoon esitys etenee keväällä.

–Siinä käydään läpi muutakin kuin koulut, esimerkiksi päiväkodit ja nuorisotilat, toteaa apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä.

Kaupunginhallitus käsittelee esitystä runsaan viikon päästä ja budjettivaltuusto on joulukuun toisena päivänä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20