Susien ulostenäytteiden kerääminen DNA-analyysejä varten alkaa marraskuun alussa. Keräystoimintaa organisoivat yhdessä Luonnonvarakeskus ja Suomen riistakeskus.

Eteläisessä Salossa ja Läntisellä Uudellamaalla keräysalue ulottuu aivan Perniön kirkonkylästä etelään ohi Tenholan ja siitä koilliseen kohti Lohjaa.  Pohjoispuolella aluetta rajaa ykköstie.  Raaseporin toinen keräysalue on rannikon ja Hanko-Hyvinkää-tien väliin jäävä alue.*

Keräystä tehdään myös Kemiönsaarella, missä mukana on käytännössä koko saari ja vielä Sauvon eteläosa.

Keräämisestä vastaavat pääosin vapaaehtoiset.Ulosteista tehtävä DNA-analyysi on lisä pääasiassa havaintoihin, kuolleisuustilastointiin ja pantaseurantoihin perustuvaan susikannan arviointiin.
− DNA-tiedon avulla saadaan tarkennettua tietyn alueen susireviirit, laumojen määrä ja laumoissa elävien susien vähimmäismäärä, mikäli näytteitä saadaan riittävästi, tutkimusprofessori Ilpo Kojola Lukesta sanoo.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20