Sami Salmelin ajoi juurikkaannostokonetta Ylönkylässä maanantaina. Tunnissa nousevat hehtaarin juurikkaat, yli 40 tonnia.
Sami Salmelin ajoi juurikkaannostokonetta Ylönkylässä maanantaina. Tunnissa nousevat hehtaarin juurikkaat, yli 40 tonnia.
Sokerijuurikkaan kuljettaminen on kohta kiivaimmillaan.  Nostokoneet jyrisevät, kuorma-autot kulkevat ja sokeritehtaan käyntikausi alkoi tiistaina. 
–Leikkurit ovat käynnissä, tiivisti Sucroksen maatalousjohtaja Tero Tanner tiistaina iltapäivällä. 

Sokeri saattaa olla laajimmalle levinnyt perniöläinen elintarvike. Sokeria löytyy jossain muodossaan varmasti jokaisesta Suomen päivittäistavarakaupasta, mutta toisin kuin moni muu tuote, se ei ole kovin pitkälle jäljitettävissä. 
–Ihan pussiin asti ei päästä kiinni, kun erät sekoittuvat tuossa pihalla, Tanner myöntää. 

Hän arvioi, että alueen runsaat tuhat juurikashehtaaria tuottavat tänä vuonna 50 000 tonnia eli 50 miljoonaa kiloa sokerijuurikasta.  Tonnista juurikasta saadaan 150 kiloa hienosokeria. Sokeriksi muutettuna tuotanto olisi näin 7,5 miljoonaa kiloa. Eteläisen Salon tuotannosta riittäisi päivittäinen sokeripala jokaiselle suomalaiselle noin puolentoista vuoden ajaksi. 2,6 gramman painoisia sokeripaloja syntyisi samasta määrästä noin 2,9 miljardia, siis 527 palaa jokaiselle suomalaiselle. 

Lue lisää juurikkaasta ja muusta paikallisesta ruoasta 10.10. lehden Omasta maasta -liitteestä.  Siinä asiaa on muun muassa hirvikaudesta, juustoista, silakkamarkkinoista ja kasvisruoasta!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20