Teijon koulu saa ammattilaisen hoivaa: Heli Tuomi maalaa sisätilat uuteen uskoon. Tiistaina työlistalla oli muun muassa ovenkarmien tasoitusta.
Teijon koulu saa ammattilaisen hoivaa: Heli Tuomi maalaa sisätilat uuteen uskoon. Tiistaina työlistalla oli muun muassa ovenkarmien tasoitusta.
Jo ikkunasta kurkistamalla huomaisi, että Teijon koulussa on meneillään jotain arjesta poikkeavaa.  Yhden luokan ikkunan edessä seisovat  rakennustelineet.   Sisällä luokassa selviää loput:  osa seinistä on saanut  vihreän sävyn ja vanha keltainen saa pikkuhiljaa väistyä. 
–Noita tolppia olen rapsutellut ja sieltä paljastui vihreää väriä alta sieltäkin, kertoo Heli Tuomi.

Hän on varsin tuore mathildedalilainen, ammatiltaan maalari ja nyt tärkeässä osassa siinä, että Teijon alueen kyläyhdistyksen projekti etenee.  Tavoitteena on saada Teijon koulusta Suomen kaunein kyläkoulu.  Vastikään 150 vuotta täyttänyt koulu saa sisälle uutta väriä niin luokkiin kuin vessoihinkin, samalla kertaa uusitaan verhoja ja muuta viihtyvyyteen vaikuttavaa.  


 Kyläyhdistys pestasi Tuomen palkkatuella tekemään varsinaiset työt,  kaupunki puolestaan kustantaa aineet, pensselit ja muita tarvikkeita ja lainaa ne telineet.  Läpi käydään kaikki luokkatilat. Maalaustöille Tuomi pyhittää kaksi päivää viikossa, kolmena päivänä avustaa iltapäiväkerhossa.  Sekin on kyläyhdistyksen toimintaa jo toista syksyä peräkkäin.

Heli Tuomi myöntää, että koulu ja päiväkoti kylässä olivat iso osa muuttoa mietittäessä.  Hänen lapsistaan toinen käy koulua, toisella on paikka Kalliorinteen päiväkodissa.  
–Jos koulua ei olisi, en ole varma olisimmeko sittenkään muuttaneet. 

Näin siitä huolimatta, että houkutus tulla kylään oli vahva; isovanhempien talo Mathildedalissa oli tyhjillään ja kiinnosti asuinpaikkana.  

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20