Jotain näkyy jo pihallekin: uusi terassi on viittä vaille valmis. Veli-Matti Uthede, Hannes Aaltonen ja Oskar Manelius esittelykierroksella.
Jotain näkyy jo pihallekin:  uusi terassi on viittä vaille valmis.  Veli-Matti Uthede, Hannes Aaltonen ja Oskar Manelius esittelykierroksella.
Jokainen vanhan talon omistaja tietää tunteen: pientä tai isompaa kunnostettavaa riittää aina. 

Samaa on ilmassa Perniön aseman työväentalolla, joka helmikuussa siirtyi Perniön VPK:n omistukseen.Yhdistys on tehnyt omina talkoina talolla töitä kesästä lähtien: uusinut rakennuksen eteläpäädyn seinärakenteita, rakentanut terassia, kohentanut esteeettömyysasioita ja aloittanut pihatyöt.  Samalla on tehty sisällä maalaustöitä ja listattu säästettävää ja pois heitettävää tavaraa.

Talon kunnostaminen otti viime viikolla harppauksen eteenpäin, kun Ykkösakseli tiedotti kolmesta avustuspäätöksestä: tällä kierroksella ainoa salolainen avustuksensaaja oli VPK. joka saa 57 000 euron remonttiin puolet tukea.   Hankkeessa uusitaan keittiö ja kohennetaan energiatehokkuutta;  ilmalämpöpumput siirtävät talviset lämmitystalkoot historiaan ja ulko-ovet uusitaan. Ikkunat käytäneen nekin läpi aikanaan. 
–Pumppu tulee lokakuussa ja helmikuun viidentenä täällä on juhlat, joten silloin pitäisi olla vähän erinäköistä, Aaltonen naurahtaa.


Työväentalo on valmistunut vuonna 1904.   Pääosin talo on hirttä, mutta yksi yllätys kohdattiin jo:  lavan takana oleva osa onkin kevyemmin rakennettu. Seinärakenteilla olivat tunnit täynnä joten ne uusittiin alkuperäistä vastaavaan malliin.
–Siellä alkuperäistä ei ole kuin kivijalka, kärjistää Oskar Manelius.

Taloa on ylläpidetty, mutta korjausvelkaa on silti:  esimerkiksi sähköjohdotukset ovat uusimisen tarpeessa.
Mistä into ja jaksaminen tulla talkoisiin vielä palkkatöiden ja kotihommien lisäksi?
–Kyllä se on kunnioitusta vanhaa polvea kohtaan, miettii Veli-Matti Uthede.
–Ja kun itselleen tekee ja tietää että nämä ovat töitä, jotka on tehtävä, jatkaa Manelius.

Rakennusta aiotaan käyttää palokunnan omiin tarpeisiin mutta myös edelleen vuokrata juhlakäyttöön.

Koko juttu 26.9.lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20