Juurikkaat ovat saaneet tänä kesänä vettä ja lämpöä. Eilen Lupajalla oli veden vuoro.
Juurikkaat ovat saaneet tänä kesänä vettä ja lämpöä. Eilen Lupajalla oli veden vuoro.
Sokerijuurikas on saanut tänä kesänä kasvulleen erinomaiset olosuhteet.
–Sopii odottaa jopa ennätyksellistä satoa. Ennustaminen on aina hankalaa, mutta odotukset ovat selvästi päälle 40 tonnin keskisadon, toteaa Sucroksen maatalousjohtaja Tero Tanner. 

Hän listaa keskeiset tekijät onnistuneen kauden takana:  kylvötöihin päästiin ajoissa ja keväällä tuli sateitakin. Taimettuminen oli hyvää ja keskikesällä riitti lämpöä .Koenostojen perusteella sokeripitoisuus juurikkaissa on Tannerin mukaan keskimääräinen, mutta kun juuret ovat isoja, on sokerin kokonaismäärä silti suuri. 


 Taamarlan tilaa Särkisalossa isännöivä Juha Wikström vastaa puhelimeen kyntötöistä; syyskylvöt ovat mietinnässä, kun juurikas vielä hetken kasvaa kokoa. Wikströmiä tilanne huvittaakin.
–Monesti me viljelijät vähän purnaamme, mutta nyt näyttää juurikkaan kanssa  pelottavankin hyvältä, hän naurahtaa ja vakavoituu saman tien: 
–Vielä on paljon edessä, nostot ja kuljetukset ja jalostus sokeriksi.  Sen jälkeen vasta lopputuloksen tietää, Wikström korostaa. 

Vuosi oli Särkisalossakin juurikkaan vinkkelistä hyvä;  kevät suosi kylvöjä ja lämpösumma on iso.Wikström arvelee, että nostotöitä aloitellaan kuun vaihteessa.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20