Teijon oma seppä Ari Karhu sulkee Maakarhu pajansa ovet syyskuun lopussa. Tulevana viikonloppuna pajan ja näyttelyntilan ovet ovat auki yleisölle Konstrundan -tapahtuman yhteydessä.
Teijon oma seppä Ari Karhu sulkee Maakarhu pajansa ovet syyskuun lopussa. Tulevana viikonloppuna pajan ja näyttelyntilan ovet ovat auki yleisölle Konstrundan -tapahtuman yhteydessä.

Teijolla sijaitseva sepän paja hiljenee, sillä sen nykyinen seppä Ari Karhu on vaihtanut yrittäjän tittelin työntekijäksi.

– Menin oikeisiin töihin. Metallialalla edelleen, mutta nyt koneistuksen puolella. Oli aika jännä palata monien vuosin jälkeen toisen leipiin.

Karhu toimi graafisena suunnittelijana, kunnes kiinnostui puukon teosta. Puukkokurssi vei mennessään ja se vaihtui Posion seppäkylän kursseihin. Sen jälkeen hän suoritti erikoismetalliartesaanin tutkinnon Ikaalisissa ja kaksi vuotisen sepän ammattitutkinnon Karjaalla. Graafisesta suunnittelusta hän ei ole vieläkään luopunut kokonaan, sillä Suomen Puukkoseuran julkaisema Puukkoposti on edelleen hänen toimittamansa ja taittama julkaisu. Toisaalta graafisen suunnittelijan ja sepän työ on vähän samanlaista.

– Graafinen suunnittelija pelaa muotojen ja grafiikan kanssa. Tämä on samanlaista työtä, mutta kolmiulotteisena. Suunnittelijana teen kuvitukset ensin perinteisesti käsin ja sen jälkeen vasta koneella. Sepän töitä suunnitellessa piirrän myös luonnoksia, kertoo Karhu.

Taidesepäntyö kiinnostaa Karhua eniten ja siihen hän aikoo satsata jatkossa.

Lue lisää 5.9. lehdestä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20