Pärekatto jää uudenkin peltikaton alle, kertoo Ralf Arén.
Pärekatto jää uudenkin peltikaton alle, kertoo Ralf Arén.
Matildan työväentalon eli Matilda-talon pihapiirissä raikuvat viimeistään ensi keväänä jälleen työn äänet.
Työväenyhdistys on tehnyt ja teettänyt yli satavuotiaassa talossa paljon töitä tämän vuosituhannen aikana:  taloon on asennettu maalämpö, maalattu, maalattu vähän lisää, käyty läpi ikkunat, lisätty eristeitä ja vaikka mitä muuta.

Nyt käydään kiinni kohteeseen, joka näkyy satunnaisellekin pihassa kävijälle: talon koko katto uusitaan.
 –Viisisataakymmenen neliötä kaikkiaan, summaa työväenyhdistyksen Ralf Arén. 


Äkkipäin toimeen ei lähdetä.  Kuntokartoitus tehtiin vuonna 2015 ja katon kunto kävi silloin selväksi..Kotiseutuliitto on myöntänyt avustusta yhdistykselle kolmesti;  suunnittelurahan kanssa kokonaissumma nousee 60 000 euroon.  Viimeisin avustus, 17 000 euroa, myönnettiin tänä keväänä. Museokeskus ja Kotiseutuliitto osaltaan ohjaavat lopputulosta: katolle tulee konesaumattu pelti.  Parhaillaan osassa talosta on saumattu pelti, osassa aaltopelti.   Vintillä näkee hyvin, että metsän puolella päivä paistaa jo paikoin läpi katosta.
–Se on onni, että kattokulma on jyrkkä. Sisään ei ole juuri tullut vettä, Arén kertoo.

Tavoitteena on, että valmista olisi ensi toukokuun lopussa. Tavoitteena on tehdä työ mahdollisimman vanhaa säästäen.  Rahoituksen ehtona on 20 prosenttia omaa rahaa;  selvää rahaa tai talkootyötä.   Jälkimmäistä nähdään kattoremontinkin yhteydessä. –Missä vaan voimme olla avuksi, tavaran kantamisessa ja loppusiivouksessa, Arén summaa.

Koko juttu 15.8. painetussa lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20