Perniön vanha lukio toimi eilen ja tänään Kaartin jääkärirykmentin ja poliisin yhteisharjoituksen kohteena. Yliluutnantti Juhopekka Koivusilta näyttää, miten seinästä on menty läpi.
Perniön vanha lukio toimi  eilen ja tänään Kaartin jääkärirykmentin ja poliisin yhteisharjoituksen kohteena.  Yliluutnantti Juhopekka Koivusilta näyttää, miten seinästä on menty läpi.
Perniön vanhan lukiorakennuksen purkajien urakka on nyt vähän helpompi; rakenteita on pehmitelty parin päivän ajan tällä viikolla puolustusvoimien ja poliisin yhteisharjoituksessa.  Keskiviikkona alkunutta harjoitusta jatketaan torstaina ja tavoitteena oli muun muassa mennä läpi muutamasta seinästä kuin mahdollisesti katostakin.
–Suomessa moniviranomaistoiminta on se ydin ja kaiken takana tietysti se, että veronmaksaja saa turvaa, tiivistää harjoituksen johtaja, yliluutnantti Juhopekka Koivusilta Kaartin jääkärirykmentistä. 

Koivusilta vertaa.Perniön harjoituksessa ei ollut kuvitteellista tilannetta, mutta sellainen voisi olla esimerkiksi skenaario, jossa hyökkäys tietoverkkoihin halvaannuttaa rakennuksen ilmanvaihtojärjestelmät ja ovet ja tarpeeseen tulisi päästää sisällä olijat ulos vaikka voimakeinoja käyttäen. 
–Tämä on kyberuhkaan vastaamista sillä arkisimmalla tasolla, Koivusilta sanoo. 


Keskiviikkona toiminta käynnistyi pikkuhiljaa palaverilla; vielä puoliltapäivin oli epäselvää, mennäänkö päätyseinästä läpi saman päivän aikana vai  torstaina. Sisäseinään saatiin reikä jo iltapäivällä ja kovia olivat kokeneet niin vessakopit kuin ovetkin. Asemissa oli muun muassa sairaankuljetusauto sekä Kaartin jääkärirykmentin raivaus- ja sammutusauto, jonka asemapaikka normaalisti on Santahaminassa.  Sen matkassa kulkee muun muassa sammutusvettä  runsaat kolme kuutiota ja sen lisäksi muuta kalustoa, kuten CBRN-varustus eli  kuten esimerkiksi monikaasu- ja säteilymittarit. Kyydistä löytyvät myös esimerkiksi nostotyynyt, joilla korottaa tarvittaessa panssarivaunun.
–Viranomaisyhteistyö on päivittäistä.  Useimmin Helsingin pelastuslaitoksen kanssa mutta myös poliisin, kertoo pelastusaliupseeri Jari Vanhanen.

Koko juttu ja lisäkuvia 15.8. painetussa lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Enkelipilvi asemalla
  • Kuvaus: Anni Hietanen kuvasi enkelin taivaalla Perniön asemalla elokuun viimeisenä päivänä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20