Rauno Huikarin asu ja varusteet keräsivät katseita lauantaina.
Rauno Huikarin asu ja varusteet keräsivät katseita lauantaina.

Aamuvarhain lauantaina Saurun metsässä alkanut jousiammunnan maasto-SM jatkuu pitkälle sunnuntai-iltaan saakka. Lauantaina lähdettiin Field-kierrokselle aamukymmeneltä ja kilpailun arveltiin kestävän noin iltaseitsemään. Huomenna on vuorossa samanmittainen urakka Hunter-kierroksen merkeissä. Huominen eroaa tämänpäiväisestä kisasta siinä, että ampumamatkat pitää arvioida itse. Se vastaa ikään kuin riistan metsästystä luonnossa. 
Jos kisoissa olisi palkittu erikoisimmassa asussa kisaava, palkinto olisi mennyt varmuudella kouvolalaiselle Rauno Huikarille. Hän nimittäin tuli paikalle punaisessa keskiaikaisessa asussa ja karvalakki päässä. 
– Inkoossa on keskiaikaleiri ja tulin suoraan sieltä. Aloitin jousiammunnan samoihin aikoihin kuin keskiaikaharrastuksen. Keskiaikapersoonani on unkarilainen, ja olen ostanut välineistöä Unkarista, kertoi Huikari. 

Saurussa nähtiin myös maailmanmestareita ja maailmanmatkaajia. Esimerkiksi riihimäkeläinen Esa Lehtorinne voitti perinnejousiluokan MM-kisoissa Australiassa vuonna 2016 ja uusi mestaruutensa viime vuonna Etelä-Afrikassa.
Jousiammuntaseura Ascella rakensi viime kesäksi 28 taulun radan Saurun metsään melko lähelle Vähäjärveä. Nyt samalla radalla käydään jo toista kertaa peräkkäin lajin SM-kisoja.
Maastossa kisasi lauantaina 45 kilpailijaa. Kaukaisin tuli jopa Etelä-Afrikasta saakka, mutta hän asuukin tällä hetkellä Virossa. 
Vaikka kyseessä ei olekaan varsinainen yleisölaji, niin lajiin voi tulla sunnuntainakin tutustumaan Sauruntie 450:ssä sijaitsevan puffettipisteen kautta. Kilpailijat lähtevät kolmen tai neljän ampujan ryhmissä omille aloitustauluilleen kello 10. 

Lisää jousiammuntatunnelmia ensi viikon lehdessä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20