Vaikka kiirettä pitää, Thomas Blomqvist ehti maanantaina kotiterassilleen.
Vaikka kiirettä pitää, Thomas Blomqvist ehti maanantaina kotiterassilleen.

Tenholalaisella maanviljelijällä, Thomas Blomqvistilla, on takana neljä viikkoa ministerinä. Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajalle lankesi Rinteen hallituksen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin pesti.
Maanantaina Blomqvist ehti tunniksi kotiin, tulossa Karjaalta, menossa Paraisille kirjastotapaamiseen.
–Olen ollut kaksitoista vuotta kansanedustajana ja tiesin aika paljon ministereistä, mutta en siitä, kuinka ministerin työt tehdään, myöntää ministeri.
Blomqvist haluaa ministerinä tavata mahdollisimman paljon järjestöjä ja ihmisiä. 
–Täytyy taas matkalla lukea hallitusohjelmaa, kun ei yhtään tiedä, mitä kysymyksiä tulee.


Blomqvist vaikuttaa mieheltä, jolle ei asioiden hoidossa riitä mikään puolinainen.
–Nyt vie paljon aikaa tutustua omaan alaani.Varsinkin tasa-arvoasioiden hoito on laaja-alaista, ulottuu läpi kaikkien ministeriöiden, sukupuolten välisestä tasa-arvosta maaseudun palveluihin.
–Muistutan ja yritän sparrata muita ministeriöitä.
Maataloudella isoja haasteitaMaanviljelijälle maatalouden ongelmat ovat tuttuja.
–Maataloudella on todella isoja haasteita edessään.Suurin on kotimaisen tuotannon kilpailukyky, joka pitää turvata niin, että tuottaja saa tuotteistaa tarpeen hyvän hinnan.
–Tarvitaan rahaa erilaisille tukiohjelmille, joilla yritetään edesauttaa maataloutta.Blomqvist muistuttaa, mihin suomalaista maataloutta tarvitaan.–Suomessa tarvitaan ruokaa joka päivä, pitää löytää malli, jolla se turvataan. 

Lue koko juttu painetusta lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20