S-Marketin varastotiloissa tuotteet odottavat vielä hyllyihin pääsyä, näyttää Anssi Lahti.
S-Marketin varastotiloissa tuotteet odottavat vielä hyllyihin pääsyä, näyttää Anssi Lahti.

Ruokakaupassa käynti on arkisista arkisin juttu. Auto parkkiin, ostoskärry tai kori käteen ja vaeltelemaan läpi tuotteiden valtavaa valikoimaa. Tutusta kaupasta asiakas osaa hakea kaipaamansa tavarat kuin automaattiohjauksella. Tuossa ovat kasvikset, vähän kauempana leivät ja kulman takana maitotuotteet.
Harva kuitenkaan uhraa ajatuksia sille, miten kaikki ruokatavarat ovat hyllyihinsä päätyneet. Jos on asiakkaan reitti ruokakaupassa automatisoitu, sitä on suureksi osaksi myös ruoan hankkiminen elintarvikeliikkeeseen.
 – Kassoilta välittyy automaattijärjestelmään tieto ostetuista tavaroista. Se on hankintojen pohjana, selvittää S-Market Perniön marketpäällikkö Anssi Lahti.
Järjestelmä yrittää arvioida mahdollisimman hyvin sen, että tuote ei pääse loppumaan kesken, mutta ei jää myöskään hyllyihin vanhenemaan päätyen lopulta hävikkiin. Aina ei järjestelmään voi kuitenkaan täysin luottaa. 


– Esimerkiksi juhannuksesta tiedämme jo edellisiltä vuosilta, että ruokaa ostetaan enemmän kuin tavallisesti. Täällä on paljon kesäasuntoja ja juhannus on ruuhkapiikki. Siihen pitää erikseen varautua, tietää Lahti. 
Ennen mennyttä juhannusta työntekijöitä piti kutsua poikkeuksellisesti jo aamuyöstä purkamaan saapunutta kuormaa. Tavallisesti kuljettajat jättävät elintarvikkeet omatoimisesti liikkeen varastotiloihin. 
Haastattelupäivänä neljä työntekijää oli saapunut S-Marketiin aamukuudeksi. Kristina Treier poistaa salaattihyllystä sellaisia tuotteita, jotka eivät laadultaan ole enää riittävän hyviä. Jonna Lehto puolestaan osoittaa hyllyissä kiinni olevia tuotteiden viivakoodeja jollain laitteella. Joku hieno nimi sillä on, mutta en yritä sitä tähän kirjoittaa. 
– Olkoon vaikka tilauskapula, naurahtavat Jonna Lehto ja Anssi Lahti. 

Lue koko juttu torstaina ilmestyvästä lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20