Sampsa Sarparanta on Sauvon Käsien kesänäyttelyn päävierailija.
Sampsa Sarparanta on Sauvon Käsien kesänäyttelyn päävierailija.

Perniön oma poika, Sampsa Sarparanta on Sauvon Käsien kesänäyttelyn päävierailija. Paikallisista taiteilijoista koostuva yhdistys pitää kesäisin majaansa Sauvon Karunassa. Meren rannalla sijaitsevan vanhan meijerin rosoiset kiviseinät sopivat hyvin Sarparannan töiden taustaksi.
–Miljöö ja paikka ovat hienoja, mutta suoraan sanottuna en olisi tullut tänne, jos Leena Sarparanta ei olisi pyytänyt. Leena on tätini.Näyttelyssä esillä ovat teokset ovat valmistuneet tämän vuoden alussa helmikuussa avautuneeseen näyttelyyn Hämeenlinnaan, jonka vuoksi Sauvon näyttelyn kanssa ei tullut kiirettä. 
–Galleristit soittavat yleensä noin pari vuotta aikaisemmin, mutta valitettavan usein kuukausi pari ennen näyttelyä vasta syntyy idea, josta lähden työstämään lisää. Näyttelyn taulut ovat syntyneet purkauksen omaisesti, ilman mitään valmista teemaa. Se on Sarparannan tapa työskennellä. Ideoita taiteilija poimii uutisista.


–Onhan näihin töihin suodattuneet ympäröivän maailman uutiset. Etenkin ilmastoahdistus tuntuu olevan näissä jonkinlaisena yhteisenä tausta-ajatuksena.Sarparannan työt ovat hyvin realistisia, aivan kuin valokuvia, mutta niissä on asennetta. Samaa asennetta mitä hänen toisessakin intohimossaan, punk-musiikissa.
–Loppukesä menee musiikin parissa, sillä työstän ensimmäistä sooloalbumia. 

Lue koko juttu painetusta lehdestä!

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20