Jani Salminen ja Valtteri Vainio kertovat, että yksinkertaisimmillaan enduroreitti ei poikkea näöltään mitenkään tavallisista metsäpoluista.
Jani Salminen ja Valtteri Vainio kertovat, että yksinkertaisimmillaan enduroreitti ei poikkea näöltään mitenkään tavallisista metsäpoluista.

Teijon laskettelukeskusta ympäröivissä metsissä kaikuvat kohta rakentamisen äänet, kun laskettelurinteiden viereen alkaa syntyä reitistöä alamäkipyöräilijöille.
Asialla on turkulaisten Jani Salmisen ja Valtteri Vainion yritys Javaction Oy.

Molemmilla miehillä on lajitaustaa maastopyöräilystä, mutta Turun puolessa ajo-olosuhteet koettiin vaatimattomaksi.
Teijolta kotoisin oleva Salminen sai ajatuksen; Teijolla olisi mäkeä, tilaa ja hissit valmiina.
–Täällä on ollut pyöräilijöitä, mutta se on ollut aika satunnaista. Tietäjät ovat tienneet, Salminen toteaa.
Ajatus johti tapaamiseen rinneyhtiön Tapani Kakon kanssa. Kakko näytti yhteistyölle vihreää valoa ja kohta edessä oli yrityksen perustaminen.
–Tässä syntyy Varsinais-Suomen ensimmäinen varsinainen bikepark, Vainio tiivistää.


Meri-Teijo Bike Parkin alustavia rakennustöitä on jo tehty, ratalinjoja luikertelee metsässä siellä täällä. Elokuussa alkavat varsinaiset kaivuut ja myös esimerkiksi opastukseen panostetaan.

Lajin suosio on kasvussa, esimerkiksi eilen Helsingin Sanomat uutisoi Nuuksion Swinghillistä, missä harrastajat raivasivat talkoilla viisi rataa niin ikään laskettelurinteen ympäristöön.
–Suomessa ollaan skenessä vähän jäljessä, ja haluamme olla mukana edistämässä asiaa, Salminen sanoo.
Vainio kertoo, että Teijon reittien kausikorteista kiinnostuneita on jo ollut.
–Reiteille tulee Suomen hiihtokeskusyhdistyksen viralliset merkintätavat eli vihreät, siniset, punaiset ja mustat reitit, Salminen tähdentää.

Tavoitteena on aloittaa varsinainen toiminta ensi keväänä.

 

Lue lisää torstain 27.6. lehdestä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Syksyinen kirkkotie
  • Kuvaus: Syksyn lehdet innostivat myös Riitta Heleniuksen ikuistamaan Perniötä, tällä kerralla kirkolle johtavaa tietä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20