Taulu on valmiina. Pystyttämässä olivat Raul Aesma, Kari Lehtinen, Hannu Koski ja Hannu Bastman.
Taulu on valmiina. Pystyttämässä olivat Raul Aesma, Kari Lehtinen, Hannu Koski ja Hannu Bastman.
Särkisalossa halutaan kaitsea ylinopeuksia keinolla, jonka ymmärtävät lukutaidottomatkin. 
Särkisalontielle asennettiin alkuviikosta nopedenäyttötaulu, joka kommentoi ylinopeutta surunaamalla ja oikeaa nopeutta ajavaa autoilijaa taulu tervehtii vihreällä hymyllä. 

Asiassa löivät päänsä yhteen kotiseutuyhdistys Meripirtin Kerho sekä Omya Oy. 
–Meillä kerhossa oli mietitty asiaa. Sitten soitin Omyalle ja kävi ilmi, että siellä on mietitty taulua yhtä lailla, selvittää kerhon Hannu Koski. 

Yritys päätti kustantaa taulun ja Meripirtin kerho ottaa hoitovastuun. Viime viikolla taulu koottiin talkoilla ja tällä viikolla se asennettiin paikoilleen. 


Kovat nopeudet Särkisalossa ovat olleet puheenaiheena pitkään, henkilöautojen lisäksi kylällä ajavat joskus turhan railakkaasti myös tehtaalle menevät rekat; yritys on pyrkinyt viemään palautetta eteenpäin kuljetusyrityksiin.Taulu asennetaan 40 km/h alueelle.  Kaupan kohdalle lupaa taululle ei saatu, koska kohdalla on muutenkin paljon liikennemerkkejä ja muuta informaatiota.

Nopeusnäyttötaulun asettaminen valtion ylläpitämälle tielle vaatii työluvan, jonka voi hakea verkossa ja jonka myöntää lupapalvelut Pirkanmaan ELY-keskuksesta.Lupa nopeusnäyttötaululle oli aikaisemmin maksullinen, mutta ei enää. Särkisalolaisetkin kritisoivat käytäntöä. 
–Tein esityksen, että lupamaksu poistetaan, koska nopeusnäyttötaulu on yleishyödyllinen ja parantaa liikenneturvallisuutta.Nyt lupa nopeusnäyttötaululle on maksuton, sanoo liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20