Eteläisen Salon historiallisista kohteista voi nousta yksi tai useampia valtakunnallisesti merkittävien arkeologisten kohteiden listalle.Museovirasto on aloittanut kolmivuotisen hankkeen, jossa inventoidaan ja päivitetään tietoja muinaisjäännöksistä. Tarkoituksena on, että valtioneuvosto hyväksyisi  listan vuonna 2021. 
–Ennen sitä kuullaan vielä tietysti esimerkiksi maanomistajia, kuntia ja muita tahoja, sanoo projektipäällikkö Teija Tiitinen Museovirastosta. 
–Suomessa on yli 30 000 muinaisjäännöstä ja listalle pääsee muutama tuhat, joten karsinta on kovaa.


Tarkoituksena on löytää listalle kullekin paikkakunnalle leimallisia kohteita.  Teija Tiitinen nostaa Kiskosta esimerkiksi Orijärven vanhan kaivosalueen, Perniöstä muun muassa Karpinmäen pronssikautisine hautoineen ja Särkisalosta samaa aikakautta edustavan Puosinkallion. 
–Nostaminen valtakunnallisesti merkittävien arkeologisten kohteiden listalle ei automaattisesti muuta mitään, mutta se voi jatkossa tarkoittaa esimerkiksi entistä tiukempaa suhtautumista vaikka ympäröivään maankäyttöön, Tiitinen puntaroi. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Kesälehti Tortone

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Ei olla sokerista_1
  • Kuvaus: Paula Laine nappasi kuvan viime viikon keskiviikon kunnantalon puiston lauluillasta, jonne oli kurjasta säätä huolimatta saapunut runsaasti väkeä.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20