Susi raateli lampaan Barkkalan kylässä lähellä Kosken asemaa viime viikolla. 

Susi kävi lammashaassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä ja jätti jälkeensä pahoin revityn raadon.
–Puolisolle tuli joku ihme etiäinen ja hän lähti katsomaan aitaukseen. Raato oli silloin vielä lämmin, selvittää Timo Pullinen.
Häntä närästää vasta viime viikolla tullut Luken susiennuste, jonka mukaan susilaumojen määrä oli kasvanut selvemmin itä-Suomessa. Luken aineistossa 2-3 suden asuttama reviiri on merkitty Kiskon paikkeille. Kemiönsaarelle on merkitty Suomen alueella liikkuva lauma.  Pullinen tahtoo korostaa, että havaintoja alueella tehdään jatkuvasti. Hänen mukaansa Parkkalassa kuuluu ulvontaa usein ja naapurikylässä Kelkkalassa on tehty aiemmin kesällä näköhavaintokin.

Pullisen pihassa kävi yöllä poliisipartio toteamassa tilanteen ja varmistamassa, että kyseessä oli ollut susi; Pullinen toteaa, että ilveksen tapa on syödä saaliista parhaat palat. Hänen tietämänsä mukaan sudella ja lehmällä olisi ollut kohtaaminen Raaseporin puolella.
Pullisella on 30 lammasta, kyseessä on sivuelinkeino. Aidassa ei toistaiseksi ole sähköä, mutta jatkossa on; lampaistaan Pullinen ei aio luopua.
–Se tässä on paha, että jää pieni karitsa. Niiden selviäminen ilman emää ei ole aina niin varmaa.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20