Mathildedalin ruukinkartano avaa ovensa perjantaina leipomoravintolana. Tuomo Holm ja Elina Rantamäki odottavat positiivisen jännityksen kera tulevaa kesää.
Mathildedalin ruukinkartano avaa ovensa perjantaina leipomoravintolana. Tuomo Holm ja Elina Rantamäki odottavat positiivisen jännityksen kera tulevaa kesää.
Kun kyläleipuri Elina Rantamäki ja oluenpanija Tuomo Holm kolme vuotta sitten ostivat Mathildedalin kartanon, ei heillä ollut ajatustakaan siirtää yritystoimintansa mukanaan. Toisaalta vaihtoehto oli aika ilmeinen, sillä vanha 18 neliön Kyläleipurin toimipiste sadan metrin päässä kävi ahtaaksi. Viime kesän Mathildedal buumissa ajatus laajentumisesta viimein kirkastui.

-Viime kesä osoitti, että on mahdotonta kasvaa kylän kanssa vanhoissa tiloissa. Siellä tulivat jo laadulliset asiat vastaan, kuten taikinoiden lämpötilat, sanoo Rantamäki.
- Olihan se vaikea päätös siirtää yritys omaan kotiin, mutta toisaalta alakerta ei ollut juuri käytössäkään. Oikeastaan voidaan sanoa, että tätä ei suunniteltu etukäteen, mutta palaset ovat vain loksahdelleet paikoilleen ja meillä on vahva intuitio, että tämä toimii, jatkaa Holm.

Remontti aloitettiin viime syksynä. Talo sai ensin maalämmön, jonka jälkeen alakertaan tehtiin 100 neliön tilat yritykselle. Pariskunta on yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa luonut modernin minimalistisen ilmeen, joka sopii hyvin vanhaan ja arvokkaaseen taloon.

Viikonloppuna avajaisiaan viettävä leipomoravintola uskoo tuotteidensa ja miljöön vetävän väkeä.

Lue koko juttu torstain 16.5. lehdestä.