Veneessään yöpynyt pariskunta onnistui pelastamaan miehen merestä Mathildedalissa sunnuntain vastaisena yönä.

Satamassa veneessään nukkunut pariskunta heräsi kuultuaan avunhuutoja mereltä. Mies pukeutui pelastautumispukuun ja nainen soitti hätäpuhelun. Heti tämän jälkeen kaksikko lähti etsimään huutajaa ja he onnistuivat paikantamaan veneen perässä roikkuneen miehen selältä.

Pariskunta nouti pelastusrenkaan laiturilta ja sitoi siihen köyden. Pelastusrenkaalla he vetivät miehen paikkaan josta hänet voisi nostaa ylös. Kahden ihmisen voimat eivät siihen kuitenkaan riittäneet. Avukseen he huusivat rannalta kaksi miestä joiden avulla mies onnistuttiin pelastamaan laiturille. Mieheltä riisuttiin märät vaatteet, hänelle annettiin takit päältä ja hänet käärittiin veneestä noudettuun avaruuslakanaan.

Tehtävää johti meripelastuskeskus Turku joka määritti tapahtuman meripelastuksen hätätilanteeksi. Tehtävälle hälytettiin Hiittisten merivartioaseman venepartio, päivystävä meripelastushelikopteri Super Puma Turusta, FinnHEMS lääkärihelikopteri, ensihoitoyksikkö ja useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Ensimmäisenä paikalle saapui pelastuslaitoksen yksikkö Perniöstä ja heti perään lääkärihelikopteri. Veden varasta pelastettu oli alilämpöinen mutta tajuissaan. Hän ehti olla veden varassa noin puolen tunnin ajan. Lääkäri tarkasti potilaan tilan ja ensihoitoyksikkö kuljetti hänet jatkohoitoon. Syy miehen mereen joutumiselle ei ole selvinnyt. Ilman avunhuudot kuullutta ja niiden jälkeen esimerkillisesti toiminutta pariskuntaa, olisi mies hyvin todennäköisesti menehtynyt mereen. Vesi oli yöllä noin seitsenasteista ja ilma asteen verran pakkasella.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20