Helena Blomqvistilta on Levolassa esillä hänen käsityökaluilla puusta tekemiään esineitä kuten astioita, keittiötarvikkeita ja jakkaroita.
Helena Blomqvistilta on Levolassa esillä hänen käsityökaluilla puusta tekemiään esineitä kuten astioita, keittiötarvikkeita ja jakkaroita.
Puinen lintu pöydällä on lastuista liimatun säkkärän tukkansa puolesta Einstein, mutta myös kuulu säveltäjä voi tulla mieleen.
–Hän on Måsart, sanoo Ann Jonasson.

Sanaleikki voi vaatia suomennoksen: mås on lokki ruotsiksi ja kun siihen lisää taiteen englanniksi, päästään Måsartiin.
Hän ja muut hilpeät Jonassonin puutyöt täyttävät osan Levolasta, naapurihuoneessa jatkaa saman materiaalin kanssa Helena Blomqvist, joka korostaa muodon löytämisen riemua.
–Esimerkiksi tässä veistoksessa puun oma muoto teki tukan.Totta: pää on klapin päähän muotoiltu, mutta loimukoivun urat tekevät veistokselle pitkän, aaltoilevan tukan kuin itsestään

Kolmas tekijä Sattumien summa -näyttelyssä on Ingrid Signell, jonka leipälaji ovat tekstiilityöt; harrastus muuttui työksi ja käsityöyhtiö Parmelia syntyi 20 vuotta sitten.
–Eikä tällaisesta työstä eläkkeelle jäädäkään, Signell sanoo.

 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20