Perunan istutusta seuraa multaus. Olli ja Matti Kipinoinen toteavat, että perunalle paras kesä on ilmoiltaan lämmin, mutta säännöllisiä yösateita saisi olla.
Perunan istutusta seuraa multaus.  Olli ja Matti Kipinoinen toteavat, että perunalle paras kesä on ilmoiltaan lämmin, mutta säännöllisiä yösateita saisi olla.
Perunan istutukset ovat täydessä käynnissä eteläisessä Suomessa.
Tenholassa Hultan tilalla työt aloitettiin jo pääsiäisviikon tiistaina.
–Kuudentenatoista päivänä aloitettiin, kun viime vuonna aloituspäivä oli kahdeskymmenes.  Mutta nyt on saatu jo isompia aloja istutettua. Alku on ollut siinä mielessä hyvä, toteaa Matti Kipinoinen. 
–Peruna saatiin hyvärakenteiseen maahan. 
–Routa oli ollut riittävän syvässä, jatkaa Olli Kipinoinen.

Hultassa istutustyöt jatkuvat pitkälle toukokuuhun.  Ensimmäisiä varhaisperunoita Matti Kipinoinen uskoo nostettavan Tenholassa noin viikkoa ennen juhannusta.
–Se on tavoite, jos ei mitään varsinaista katastrofia säiden suhteen tule.
–Olen ymmärtänyt, että saaristossa on jo perunaa taimellaan ja sieltä varmaan nostetaan perunoita jo koulunlopetusviikonloppuun, Matti Kipinoinen uumoilee. 

Hultan tilalla perunaa kasvaa noin 40 hehtaarilla ja satoa toimitetaan Perniön lisäksi ennen muuta läntiselle Uudellemaalle.Kun varhaisperunan sesonki alkaa, tavaraa ei seisoteta varastoissa vaan toimitetaan kauppohin käytännössä sitä mukaa, kun tilauksia tehdään.
–Se on melkein reaaliaikaista kaupankäyntiä, Olli Kipinoinen toteaa. 

Koko juttu painetussa lehdessä

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20