Hyväntekeväisyyspolkijat pyöräilevät tapahtuman väreissä. Pyöräilijöiden lisäksi matkassa on huoltojoukkoja.
Hyväntekeväisyyspolkijat pyöräilevät tapahtuman väreissä. Pyöräilijöiden lisäksi matkassa on huoltojoukkoja.
Kim Grusander ajaa kuvaa varten pari lenkkiä Perniön Lupajalla ja katsoo pyörän matkamittariin.
–975 metriä.  Ei ihan tuhattaneljääsataa kilometriä, hän naurahtaa.

Myöhemmin kesällä tulee täyteen sekin.  Silloin määränpäänä on Pariisi ja pontimena polkimilla hyväntekeväisyys.   
Vuonna 2002 syntyi Tanskassa hyväntekeväisyystempaus Team Rynkeby – God Morgon.  Pyöräilyhankkeen tuotto osoitettiin Odensen yliopistollisen keskussairaalan lasten syöpäosastolle. Tapahtuma on nyt kasvanut yli 2000 pyöräilijän tempaukseksi.  Suomesta on mukana kaikkiaan seitsemän joukkuetta ja Kim Grusander polkee Turun joukkueessa, missä on pyöräilijöitä 40. 
–Tässä saa yhdistettyä oman kropan ja itselle tärkeät arvot, Grusander tiivistää. 


Täyttä työtä taipaleeseen valmistautuminen on jo nyt:  edellytyksenä on esimerkiksi, että jokainen ajaisi 2500 kilometriä toimintavuoden aikana ennen matkaa.   
–Pääsiäispyhinä tuli itselle 500 kilometriä, Grusander kertoo.

Pitkin talvea ja kevättä on pidetty niin yksilö-  kuin joukkueharjoituksiakin.Jos on ammattimaista harjoittelu, niin kova on suorituskin. 1400 kilometriin mahtuu tasamaata, mutta myös vaikeampaa maastoa, mukana maineikas Mur de Hyu, Ranskan ympäriajossakin mukana ollut nousu, jolla on jyrkkyyttä jopa 26 astetta.

Pyöräilijät sitoutuvat harjoitusohjelmaan ja osana osallistumispakettia muun muassa lunastamaan virallisen Team Rynkeby – pyörän.Viime vuonna tempaus lahjoitti vakavasti sairaiden lasten hyväksi yhteensä 9,44 miljoonaa euroa.  Suomessa Sylva ry sai 265 912 euroa ja Aamu-säätiö 620 460 euroa.

Koko juttu 25.4. lehdessä. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Kirjoittajavieras

Uusin lukijan kuva

  • Tämän talven lumet
  • Kuvaus: Talvi on lauha, mutta sen verran ehti lumi käydä maassa, että Markku Varjus ottaa kuvan.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20