Perniön museo ei näillä näkymin avaudu tulevana kesänä. Syynä on talossa tehtävä laaja remontti.

Viime keväänä löytyi toisen kerroksen näyttelyvitriineistä kosteusvaurioita ja vitriinit sekä niissä olleet puvut piti heittää pois. Samalla selvisi, että huoneen ilmanvaihtoaukot on tukittu ja että vitriinien alta alakertaan kulkee 70-luvulla korjausten yhteydessä suljettu portaikko. 

Kaupungin tilapalveluissa on suunniteltu, että portaikko avattaisiin jälleen käyttöön, lämmitystä kohennettaisiin ja pohjoispääty, jossa kosteusvaurioita on havaittu, lisäeristettäisiin.
Lisäksi tarkoituksena on purkaa kolmesta alakerran huoneesta 70-luvulla rakennetut seinäpinnat, joiden ei katsota sopivan 30-luvun kivirakennuksen tyyliin.

Tavoitteena on lisätä ilmanvaihtoa ja edistää lämmön kiertoa: parhaillaan rakennuksen eri osissa on suuria lämpötilavaihteluita ja korkea ilmankosteus, joka on jopa vaaraksi museon kokoelmille.

Salon vapaa-ajanlautakunta käsittelee asiaa ensi viikolla. Apulaiskaupunginjohtajan päätösesitys on, että museo pidettäisiin ensi kesän ajan kiinni, sillä remontti sulkee museon toisen puolen kokonaan ja korjattavista huoneista tavarat siirretään talon toiseen päätyyn.  Museo täyttää vuonna 2020 90 vuotta joilloin perusnäyttely uudistetaan.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20