Saloon kaavailtu akkutehdas on monessakin mielessä hyvä uutinen, toteaa aluekehityksen emeritusprofessori Hannu Katajamäki. Varsinaisesti vilinä lisääntyy Valmet Automotiven kaavaileman tehtaan myötä keskustassa, mutta isolla työpaikkakeskittymällä on vaikutuksensa myös maaseutuun, uskoo Katajamäki.*
–Ennen muuta se tuo myös lähimaaseudun asukkaille työmahdollisuuksia ja voi tuoda myös tulijoita maaseudulle.  Jossainhan työntekijöiden on asuttava, Katajamäki toteaa. 

Lähimaaseuduksi lasketaan pitkän linjan aluetutkijan katsannossa noin tunnin säteellä oleva alue. Oma kysymyksensä onkin, synnyttääkö tehdas muuttoliikettä. 
–Riippuu siitä, millaisia työpaikkoja tarjolle tulee.  Yritys on toisaalta niin iso, että se voi luoda kiinnostusta muuttaa Saloon kauempaakin, Katajamäki arvelee. 
–Toisaalta taas esimerkiksi Turku on lähellä ja muistetaan, miten paljon ihmisiä pendelöi Nokian aikaan sitä väliä. 

Katajamäki sanoo, että vielä on aikaista spekuloida sillä, mikä määrä työtä paikallisille alihankkijoille syntyy. Yksi voittajsta on kaupunki kohenevien työllisyyslukujen ja verotulojen muodossa.
–Siinä pitää toivoa päättäjille näkemystä kehittää koko kaupunkia, kun mahdollisuudet paranevat.  Salossakin on monta vanhaa kirkonkylää, joita ei saisi unohtaa, Katajamäki evästää. 

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20