Hätäelvytystä opeteltin tiistaina joukolla. Vuorossa ovat Pirkko Kainiemi ja Matti Korpi, Seppo Laivamaa antaa nuken pääpuolesta ohjeita.
Hätäelvytystä opeteltin tiistaina joukolla. Vuorossa ovat Pirkko Kainiemi ja Matti Korpi, Seppo Laivamaa antaa nuken pääpuolesta ohjeita.
Särkisalossa on nyt defibrillaattori eli viralliselta suomenkieliseltä nimeltään sydäniskuri.
Sydäniskuri on  Särkisalokodissa, mistä sen saa haettua talon aukioloaikoina ja aamuseitsemästä iltakahdeksaan sisään pääsee kirjaston tunnuksilla.

Laitteen käyttö oli tiistaina yhtenä aiheena hätäensiapukurssilla. Pelkästä iskurista ei yksin ole paljon apua, ellei auttaja ole lainkaan hajulla laitteen käytöstä. Ensimmäinen auttaja on usein satunnainen ohikulkija.Sydäniskuri ei ole turha laite ja hinnat ovat tulleet alas, opastava iskuri maksaa tuhannesta kahteentuhanteen euroon.
–Kun elvytys ja defibrillointi on aloitettu minuuteissa pysähdyksestä, niin kolme neljästä selviää, kertoi ensiapukouluttaja  Seppo Laivamaa.


Särkisalokodissa väki oli tosissaan vakavan asian parissa.  Harjoituslaitteella ja nukella harjoiteltiin, missä järjestyksessä mennään..aivamaa kehottaa asentamaan puhelimeen  112-sovelluksen, joka antaa hätäkeskukseen muun muassa ajantasaisen sijainnin.  

Yksi keskeisistä asioista on Laivamaan monta kertaa muistuttama ”pysy aina rauhallisena” .

Sydäniskurin hankki  Yhres-toiminta. Sydäniskurit on rekisteröity internettiin defi.fi-sivuille.  Särkisalosta lähdettäessä seuraava iskuri on Perniön VPK:n ensivasteyksikössä.

K-Supermarket

ksupernetti1

Lue uusin lehti (Lehtiluukku)

133096

Mainoksia

 

Eteläisen Salon paikallislehti


Kiinnostaisiko oma mainoksesi tässä?
Ota yhteyttä!

Vastuullista journalismia

Uusin lukijan kuva

  • Harvinainen isotoukohärkä Lintilässä
  • Kuvaus: Lindilässä käenrieskojen keskellä kulki suuri koppakuoriainen viime viikolla. Syken dosentti Samuli Korpinen tunnisti lajin harvinaiseksi isotoukohäräksi, jonka luultiin jo hävinneen. Viime vuosina lajia kuitenkin on tavattu Hämeessä ja läntisellä Uudellamaallakin. Isotoukohärkää ei tule kuitenkaan ottaa käteen, sillä se ruiskuttaa uhattuna ärsyttävää myrkkyä. –Lindilän luontopäiväkirjaan saatiin mukava lisä, iloitsee kuvan lähettänyt Sakari Korpinen.

Perniönseudun Lehti Oy | Lupajantie 1 | 25500 Perniö | (02) 735 2300 ilmoitukset ja tilaukset | (02) 735 2301, (02) 735 2302 toimitus | fax. (02) 735 2284

Tämä julkaisu on suojattu tekijänoikeuslailla. Tekijänoikeuslain nojalla kopiointi muuhun kuin yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan luvan.
Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto myöntää julkaisujen valokopiointiin ja skannaamiseen lupia oppilaitoksille, yrityksille ja muille yhteisöille.
Tarkista onko organisaatiollanne voimassaoleva kopiointilupa. Lisätietoja luvista ja niiden sisällöstä antaa Kopiosto ry www.kopiosto.fi.

Sivuston toteutus: Arttu Arojoki

rss20